|

Kuzey Kore çılgına döndü

BM’den oybirliğiyle çıkan yaptırım kararı Kuzey Kore’yi çılgına çevirdi. Pyongyang, ABD'yi nükleer silahlarla küle çevirmekle, Japonya’yı ise batırmakla tehdit etti. ABD’nin “kuduz köpek gibi” imha edilmesini savunan Kuzey Kore, “Washington’ın kötülük aleti” olarak isimlendirdiği BM Güvenlik Konseyi’nin de kaldırılması çağrısında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/09/2017 Cuma
Güncelleme: 01:28 - 15/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Kuzey Kore çılgına döndü
Kuzey Kore çılgına döndü

BM Güvenlik Konseyi’nin Kuzey Kore’ye karşı oybirliği ile aldığı felç edici yeni yaptırımlar Pyongyang’ı çılgına çevirdi. Kuzey Kore’nin dış ilişkilerini yürüten Pyongyang Kore Asya-Pasifik Barış Komitesi, ABD ve Japonya’ya karşı nükleer saldırı tehdidinde bulunarak ABD’yi küle çevirip karanlığa gömmek, Japonya’yı ise batırmakla tehdit etti. Kuzey Kore resmi devlet ajansı KCNA aracılığıyla yayımlanan bildiride “Juche Nükleer bombasıyla 4 takımadanın denize batırılması lazım. Artık Japonya’nın bizim yanımızda var olmasına gerek yok” ifadeleri yer aldı.

KUDUZ KÖPEK GİBİ YOK EDİLMELİ

Komite açıklamasında, ülkenin kömür ve maden ihracatından sonra, ikinci büyük ihraç kalemi olan tekstil ihracatının oy birliği ile yasaklanmasını sağlayan ABD’nin “kuduz köpek gibi öldürülmesi gerektiği” belirtildi.


BM GÜVENLİK KONSEYİ KALDIRILSIN

ABD’nin rüşvet verdiği ülkelerden oluşan ve Washington’ın emrinde hareket eden BM Güvenlik Konseyini de “kötülük aleti” olarak isimlendiren komite, konseyin kaldırılması çağrısında bulundu.

AŞIRI PROVOKATİF VE KORKUNÇ

Japonya hükümet sözcüsü Yoshihide Suga, açıklamayı “aşırı provokatif ve korkunç” olarak niteledi. Sözcü “bölgesel gerilimi yükselten kabul edilemez bir şey bu” ifadelerini kullandı. Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, 11 Eylül’de ABD’yi uyararak “BM yeni yaptırımlar kabul ederse, tepkimiz en üst düzeyde olacak” açıklaması yapmıştı. Açıklamada “ Kuzey Kore’nin egemenliğini ve var olma hakkını tamamen yok etme amaçlı ABD güdümlü yaptırım ve baskılar pervasızca yeni bir aşamaya dayandı” denilmişti.

  • Füze denemesi yolda!
  • Kuzey Kore’nin gelecek günlerde yeni bir füze denemesi gerçekleştirmesi bekleniyor. Bir seyyar fırtlatıcının ülkede yer değiştirdiğini kaydeden ABD istihbarat analistleri, fırlatıcının yeri veya füze tipi hakkında bilgi vermedi. Güney Kore medyasında, fırlatıcının 4 Eylül’den bu yana yalnızca geceleri ilerlediği bilgisi verildi. Kuzey Kore en son füze testini 3 Eylül’de gerçekleştirmişti.
#Kuzey Kore
#Füze
#Nükleer
7 yıl önce