|

'Ladin'i vermeyeceğiz'

Taliban'ın Pakistan Büyükelçisi Abdülselim Zaif, Bin Ladin'in terör saldırılarının sorumlusu olduğu kanıtlanmadan ABD'ye teslim edilmeyeceğini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 22/09/2001 Cumartesi
Güncelleme: 18:04 - 12/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Zaif, Usame Bin Ladin'in Afganistan'ı terketmeye zorlanamayacağını, Ulema Şurası'nın aldığı kararda sadece Bin Ladin'e 'gitmesinin tavsiye edildiğini' vurguladı. Basın toplantısını izleyen bir gazetecinin "Usame Bin Ladin'i ABD'ye verecek misiniz?" şeklindeki sorusuna kesin bir dille 'Kanıt olmadan hayır' yanıtı geldi. Basın toplantısında, ABD'de terörist saldırılarda ölenler için üzüntü duyulduğu bildirildi.



ABD'den sabırlı olmasını, Afganistan'a saldırmamasını isteyen Ulema Şurası, Birleşmiş Milletler ve İslam Konferansı Örgütü'nü de tarafsız bir soruşturma başlatmaya çağırdı. Taliban'ın Pakistan Büyükelçisi , "Haçlı Seferleri" tanımının, tüm dünyada büyük bir tehdit oluşturduğuna işaret etti. Ulema, Ladin'in kendi isteğiyle Afganistan'ı terketmesini ve kendisine başka bir yer seçmesini tavsiye etmeye karar verdiklerini de açıkladı.



Mübarek: Ortada kanıt yok


Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, ABD'de 11 Eylül'deki saldırılardan Usame Bin Ladin'in sorumlu olduğuna dair bir kanıt görmediğini belirtti. Mübarek, "Ben henüz Amerikalıların dediği gibi Bin Ladin'in New York ve Washington'daki saldırılarin beyni olduğu yönünde bin kanıt görmedim, ama onlar böyle söylüyorsa bir bildikleri vardır" dedi. Mısır lideri Mübarek, Amerikalı yetkililerden misilleme yapmakta acele etmemesini istedi.



#Taliban
#Usame Bin Ladin
#ABD
#Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek
#Pakistan Büyükelçisi Abdülselim Zaif
23 yıl önce