|

Las Vegaslılar saldırı kurbanlarını anıyor

ABD'nin Las Vegas kentinde meydana gelen ve 59 kişinin hayatını kaybettiği saldırının kurbanları anılıyor. Turistler ve kent sakinleri, kentin birçok yerinde oluşturulan anma noktalarına kurbanlar için çiçekler ve yanan mumlar bırakıyor.

Yeni Şafak
09:52 - 4/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:57 - 4/10/2017 Çarşamba
AA
Las Vegas'taki silahlı saldırını kurbanları anılıyor.
Las Vegas'taki silahlı saldırını kurbanları anılıyor.

ABD'nin Las Vegas kentinin farklı yerlerinde pazar günü meydana gelen silahlı saldırıda hayatını kaybedenler için anma törenleri düzenleniyor.

En büyük tören, kent merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Mountain Crest Park'ta yapıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı törende saldırıda hayatını kaybedenler için 59 mum yakıldı.

Turistler ve kent sakinleri, kentin birçok yerinde oluşturulan anma noktalarına kurbanlar için çiçekler ve yanan mumlar bırakıyor.

Bu arada, polis, saldırının düzenlendiği konser alanı ve çevresinde alınan güvenlik önlemlerini kent genelini kapsayacak şekilde genişletti.

FBI'ın soruşturması devam ediyor

ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) olay yerindeki soruşturması devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın da kenti ziyaret etmesi bekleniyor.

Amerikan vatandaşı Stephen Paddock, pazar gecesi Mandalay Bay Oteli'nin 32. katından açık hava konserine katılanların üzerine ateş açmıştı. 59 kişiyi öldüren, 527 kişiyi yaralayan Paddock, saldırının ardından intihar etmişti.

#Las Vegas
#silahlı saldırı
6 yıl önce