|

Latin Amerika'da binlerce kadın sokakta

Tüm Latin Amerika ülkelerinde kadınlar, dün "kadına şiddet ve tecavüz" olaylarını protesto etmek için gösteri yapıyor. İnsan hakları örgütlerine göre kadına şiddetin yaygın olduğu Arjantinde her 30 saatte bir kadın, uğradığı şiddet nedeniyle hayatını kaybediyor.

Yeni Şafak
10:09 - 20/10/2016 jeudi
Güncelleme: 07:24 - 20/10/2016 jeudi
Diğer

Tüm Latin Amerika ülkelerinde kadınlar, dün "kadına şiddet ve tecavüz" olaylarını protesto etmek için sokaklara döküldü.



Arjantinde 16 yaşındaki bir kızın acımasızca tecavüze uğradıktan sonra yaşamını yitirmesini protesto eden kadınlar, başta Arjantin, Guatemala ve Meksika olmak üzere Latin Amerika sokaklarını doldurdular.



Bu ayın başında aşırı dozda uyuşturucu aldığı iddia edilen iki adam tarafından Arjantinin kıyı kenti Mar del Plata hastanesine bırakılan 16 yaşındaki kızın uyuşturucu ile uyutulduktan sonra aşırı şiddet ve tecavüze uğradığı anlaşılmış, okulunun önünden kaçırıldığı anlaşılan 16 yaşındaki kız bir müddet sonra yaşamını yitirmişti.



Arjantinli kadınlar da dün kadına şiddeti protesto etmek için yalnızca kadınların katıldığı genel greve gittiler. Siyah giysiler giyen Arjantinli kadınlar bir saat boyunca işyerlerine gitmediler.





#Arjantin
#Kadın
#Protesto
il y a 8 ans