|

Lavrov Ağrı Dağı’nın fotoğrafını neden çekti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçtiğimiz hafta Erivan’dan Ağrı Dağı’nın fotoğrafını çekmişti. Lavrov'un o fotoğrafı Ağrı Dağı'na duyduğu hayranlıktan ziyade, provokasyon amaçlı çektiği öne sürüldü.

Yeni Şafak
12:19 - 30/04/2016 samedi
Güncelleme: 10:26 - 30/04/2016 samedi
Diğer
Geçtiğimiz hafta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Erivan’dan Ağrı Dağı’nın fotoğrafını çekmişti.
Geçtiğimiz hafta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Erivan’dan Ağrı Dağı’nın fotoğrafını çekmişti.

Azerbaycanlı gazeteci Sevil Nuriyeva o fotoğrafla ilgili ilginç bir detayı paylaştı. Konuyu bugünstar'daki köşesine taşıyan Nuriyeva, Lavrov'un o fotoğrafı Ağrı Dağı'na duyduğu hayranlıktan ziyade, provokasyon amaçlı çektiğini öne sürdü. Nuriyeva'ya göre Rusya, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki kavga ortamına Türkiye'yi de çekmek istiyor.



Geçtiğimiz hafta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Erivan'dan Ağrı Dağı'nın fotoğrafını çekmişti. Bakanlık Sözcüsü Maria Zaharova da o anı Facebook hesabından “Ağrı Dağı büyüleyiciydi. Sergey Lavrov kendini tutamadı ve Ağrı Dağı'nın fotoğrafını çekti” notuyla paylaşmıştı.



Ermenistan'da Türkiye'yi eleştirdi


Ağrı Dağı'nın fotoğrafını çektiği Erivan ziyareti sırasında basın toplantısı düzenleyen Lavrov, “Türkiye alevlenen Karabağ ihtilafında yapıcı davranmıyor. Ankara'nın yaptığı açıklama barış yerine savaş çığırtkanlığı yapıyor. Ama biz Türkiye yönetiminin bu çıkışlarına artık alıştık” ifadesini kullanmıştı.






#Sergey Lavrov
#Erivan
#Ağrı Dağı
il y a 8 ans