|

Lavrov: Ambargoyu kaldırın

Dün Latin Amerika turuna başlayan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ilk ziyaretini Küba'ya gerçekleştirdi. Lavrov ABD'ye ambargonun kaldırılması için çağrı yaptı. Lavrov'un ikinci durağı ise Rusya'nın entegrasyondan yana olduğunu vurguladığı Kolombiya oldu.

Yeni Şafak
11:49 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:00 - 25/03/2015 Çarşamba
Diğer

Lavrov, ilk olarak Küba'yı ziyaret etti. Başkent Havana'da Küba Devlet Başkanı Raul Castro ve Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez ile bir araya gelen Lavrov, ABD'ye ambargonun kaldırılması için çağrı yaptı.



Lavrov, "Havana yönetimine Küba-ABD ilişkilerinin normalleşmesi gerektiğini söyledik. Dolayısıyla ABD'nin ambargoyu kaldırma konusunda adım atmasından memnunuz ve sürecin mümkün olan en kısa sürede tamamlanmasını istiyoruz" dedi.



Enerji ve havacılık alanlarında büyük projeler hazırlıyoruz


Lavrov, 22 Nisan'da Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da yapılacak Rusya-Küba Hükümetlerarası Ekonomik İşbirliği Toplantısı'na yönelik hazırlıkların ziyaretin önemli bir gündem maddesi olduğunu söyledi.



Rus bakan, iki ülke hükümetlerinin enerji, havacılık, ulaşım, altyapı, biyoteknoloji ve eczacılık alanlarında büyük projeler hazırladığını da vurguladı. Lavrov, Küba ile farklı alanlarda işbirliğini geliştirmeye hazır olduklarını kaydetti.



Latin Amerika, Avrasya ile entegre olacak


Rus bakanın ikinci durağı Kolombiya'ydı. Başkent Bogota'da mevkidaşı Angela Holguin ile görüşen Lavrov, Latin Amerika'daki uluslararası oluşumların Avrasya Ekonomik Birliği ile entegre olma isteğinin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Kolombiya'nın bu yöndeki aktif rolünden övgüyle söz eden Lavrov, Rusya'nın da entegrasyondan yana olduğunu vurguladı.



Kolombiya Ukrayna politikasını önemsiyoruz


Bakan Lavrov, Kolombiya yönetiminin Ukrayna krizinde izlediği dengeli politikayı önemsediklerini de söyledi. Rus bakan, bu konudaki görüşlerini Kolombiya yönetimine aktardıklarını kaydetti.



Lavrov bugün Nikaragua'da


Rus bakan Lavrov, Latin Amerika turu kapsamında bugün ise Nikaragua'yı ziyaret edecek. Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega ile görüşecek Rus bakan, ikili ilişkileri masaya yatıracak.



Lavrov'un Latin Amerika turunun son durağı olarak yarın Guatemala'ya geçmesi bekleniyor.



Rusya Dışişleri Bakanı'nın, Guatemala'nın ardından 5+1 ülkeleriyle İran arasında süren nükleer müzakereler için 27 Mart akşamı Lozan'a geçmesi bekleniyor.




#Lavrov
#Ukrayna
#ABD
#Küba
9 yıl önce
default-profile-img