|

Lazkiye yoğun saldırı altında

Suriye'de Esed güçlerine ait birliklerin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na yönelik başlattığı kara harekatı muhaliflerce geri püskürtüldü. Sabah saatlerinden beri Esed rejimi kontrolündeki Lazkiye ve Tartus'ta ise toplam 8 patlama meydana geldi. Ceble ve Tartus merkezde meydana gelen patlamalar sonrası 65 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı.

Yeni Şafak
12:02 - 23/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:19 - 23/05/2016 Pazartesi
AA

Suriye'de Esed güçlerine ait birliklerin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na yönelik başlattığı kara harekatı muhaliflerce geri püskürtüldü.



Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, rejim güçleri, gece saatlerinden itibaren muhaliflerin kontrolündeki köylere havan ve füzelerle saldırı başlattı.



Sabah saatlerinde Kelez, Sarraf ve Karaman köylerine girmeye çalışan rejim birlikleriyle muhalifler arasında şiddetli çatışma çıktı.



Büyük kayıp veren Esed ordusu geri püskürtülürken, rejim birlikleri köylere uzaktan attığı havan ve füzelerle vurmaya devam ediyor.



Bölgedeki patlama ve silah sesleri Yayladağı ilçesinden de duyuluyor.




65 kişi hayatını kaybetti


Sabah saatlerinden beri Esed rejimi kontrolündeki Lazkiye ve Tartus'ta toplam 8 patlama meydana geldi. Ceble ve Tartus merkezde meydana gelen patlamalar sonrası 65 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişinin yaralandı. Bazı yaralıların durumunun ağır olduğu ifade edilirken, olay yerinde büyük çaplı hasar meydana geldiği kaydedildi.



Saldırıyı DAEŞ terör örgütü üstlendi.



Patlama gerçekleşen noktalar arasında hastane, otogar ve şehir postanesi olduğu bildirildi.







#Suriye
#Esed
#Türkmendağı
8 yıl önce