|

Libya için ateşkeş çağrısı

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Abdurrahman Suveyhili, Libya'nın tüm bölgelerinde acilen ateşkes ilan edilmesi çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
00:17 - 11/04/2017 Salı
Güncelleme: 00:19 - 11/04/2017 Salı
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Suveyhili, acil ateşkes ilan edilmesi çağrısı yaptı.

Başkent Trablus'ta, Devlet Yüksek Konseyinin 16. Olağan Toplantıları'nın açılışında konuşan Suveyhili, Libya'da güvenlik ve istikrarın sağlanması ve uzlaşma ortamının oluşması için acilen ateşkes ilan edilmesini istedi.

Savaşın sona ermesi için işbirliği çağrısı

Suveyhili, Devlet Yüksek Konseyinin, mevcut krizden çıkmak için bir diyalog grubu kurmaya ve Fas'ın Suheyrat kentinde imzalanan Siyasi Anlaşma zemininde Temsilciler Meclisi (TM) ile ciddi ve doğrudan müzakerelere başlamaya hazır olduğunu belirtti. Suveyhili, TM ile Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı Başkanlık Konseyine (BK) ülkedeki savaşın sona ermesi için işbirliği yapma çağrısında bulundu.

Bu arada UMH'ya bağlı Savunma Bakanlığının Sözcüsü Muhammed el-Gasri, yaptığı açıklamada, hükümete bağlı güçlerin, ülkenin güneydoğusunda bulunan Sebha kenti yakınlarındaki Semnu beldesini TM güçlerinden geri aldığını duyurdu.

Gasri, emekli General Halife Hafter'e bağlı güçlere ait uçakların düzenlediği saldırılarda Semnu yakınlarındaki Burak Hava Üssü'ne doğru ilerlemekte olan UMH güçlerinden 3 kişinin öldüğünü, 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

Gasri, hükümet güçlerinin düzenlediği operasyonlarda Hafter güçlerinden de 5 kişinin öldüğünü aktardı.

#Libya
#Savaş
#Ateşkes
7 yıl önce