|

Libya'da bu yıl 365 kişi çatışmalar nedeniyle öldü

BM Libya Özel Temsilcisi Selame, ülkede iç savaşta bu yıl en az 365 kişinin öldüğünü veya yaralandığını bildirdi.

Yeni Şafak
19:11 - 10/12/2017 Pazar
Güncelleme: 19:14 - 10/12/2017 Pazar
AA
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame, Libya'da 2017'de sokak çatışmaları, hava saldırıları ve patlayıcılar nedeniyle en az 365 kişinin hayatını kaybettiğini veya yaralandığını belirtti.

Selame, Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl sokak çatışmaları, hava saldırıları ve patlayıcılar yüzünden aralarında 79 çocuğun da bulunduğu en az 365 Libyalının öldüğü veya yaralandığını ifade etti.

Libya'da insan hakları ihlalleri

Açıklamada, 201 yasa dışı öldürme vakasının da tespit edildiği, bunların çoğunun silahlı örgütler tarafından alıkonularak öldürülen kişilerden oluştuğu kaydedildi.

Bunun yanında, saldırı, keyfi veya yasa dışı gözaltı, işkence ya da tehdit şeklinde gazeteci ve aktivistlere yönelik 24 vakanın belirlendiğini aktaran Selame, ülkedeki sağlık görevlileri ve hastaların da riskli güvenlik koşulları altında olduğuna değindi.

Selame, Libya'daki kaçak göçmenlerin durumuna ilişkin ise bu insanların köle olarak satılma, zorla çalıştırılma, fiziksel saldırı ve öldürülme gibi maruz kaldıkları ihlallerin engellenmesi gerektiğini bildirdi.

CNN International geçen ay, Libya'da Afrikalı göçmenlerin bir köle pazarında satıldığı iddiasını içeren görüntüler yayınlamıştı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, bu videoların "dehşet verici" olduğunu söylemişti.

#Birleşmiş Milletler
#Gassan Selame
#Libya
6 yıl önce
default-profile-img