|

Libya'da kaçırılan 3 Türk için temaslar sürüyor

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Doğan, Libya'da kaçırılan 3 Türk çalışan ile ilgili Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Lutfi el-Mağribi ile görüştü. Doğan, yetkililerin konuyla ilgili ilgilendiğini belirterek, bu tür hadiselerin Türkiye-Libya ilişkilerini etkilemeyeceğini söyledi.

Yeni Şafak
19:00 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:20 - 6/11/2017 Pazartesi
AA
Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan
Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan

Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Ahmet Aydın Doğan'ın, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Dışişleri Bakan Yardımcısı Lutfi el-Mağribi ile görüştüğü bildirildi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Mağribi ile başkent Trablus'ta bir araya gelen Büyükelçi Doğan, ülkenin güneyindeki Ubari Elektrik Santrali inşaatında çalışan 3 Türk ile 1 Alman işçinin kaçırılmasının münferit bir olay olduğunu ve bu tür hadiselerin Türkiye-Libya ilişkilerini etkilemeyeceğini söyledi. Doğan, Libyalı yetkililerin olayı en üst düzeyde takip ettiğini belirtti.

Büyükelçi Doğan konuyla ilgili dün de Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile görüşmüştü.

Ubari Belediyesi Genel Sekreteri Ömer Kuki, Türk şirketi ENKA Teknik bünyesinde Ubari Elektrik Santrali inşaatında çalışan 3 Türk ile 1 Alman vatandaşının cuma günü silahlı bir grup tarafından kaçırıldığını belirtmişti.

Çalışanların henüz kim tarafından ve niçin kaçırıldıklarının bilinmediğini ifade eden Kuki, UMH'ye bağlı güvenlik güçlerinin işçilerin kurtarılması için çalışmalar yürüttüğünü kaydetmişti.

Libya'nın güneyinde yer alan Ubari kentindeki elektrik santralinde çalışmalar, ülkedeki güvenlik sorunları nedeniyle 2014 yılında durdurulmuştu. Bölgedeki şartların düzelmesi üzerine ENKA Teknik şirketinden 160 mühendis ve tekniker, çalışmaların tamamlanması amacıyla mayıs ayı başında Libya'ya dönmüştü.

#Libya
#Ahmet Aydın Doğan
#Lutfi el-Mağribi
6 yıl önce