|

Libya’yı peçete üzerinde böldü

Donald Trump’ın yardımcılarından Sebastian Gorka, Avrupalı bir diplomatla buluşmasında bir peçeteye çizdiği harita ile Libya’yı Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki üç ayrı bölgenin sınırları üzerinden bölmeyi önerdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/04/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 06:37 - 11/04/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
Donald Trump ve Sebestian Gorka
Donald Trump ve Sebestian Gorka

Plana göre Trablus ve Tobruk, denize kıyısı olan Trablusgarp ve Sirenayka adlı iki ayrı ülke olurken Çad sınırına yakın Fizan bölgesinde de ayrı bir devlet kurulması öngörülüyor. İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre Trump’ın Libya özel temsilcisi olmak için çabalayan Gorka, İslam’a karşı düşmanca görüşleriyle biliniyor.


RUSLAR LİBYA SINIRINDA

Libya’da söz sahibi olmak isteyen Rusya,Mart ayında Mısır’a gizlice özel kuvvetlerini yerleştirdi. Rus özel kuvvetlerinin ve insansız hava araçlarının yerleştirildiği üs, Mısır-Libya sınırına yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Sidi Barrani kasabasında bulunuyor. Diplomatlar ve ABD’li yetkililere göre, Rus özel birlikleri, Halife Hafter’e destek vermek için bölgeye konuşlanmış olabilir.

  • ABD ve Rusya, petrol zengini ülkede söz sahibi olmak için rekabet ediyor
HAFTER MOSKOVA’DAYDI

Libya’daki Tobruk Merkezli Temsilciler Meclisi tarafından silahlı kuvvetler komutanı olarak atanan General Halife Hafter geçtiğimiz Kasım’da ikinci kez Moskova’ya gitti. ABD yanlısı olarak bilinen Halife Hafter’a bağlı birliklerin elinde Rusya tarafından sağlanan zırhlı araçlar, mühimmat ve sofistike dinleme ve gözetleme aygıtlarının sayısının artış kaydettiği ileri sürülüyor.

#ABD
#Libya
#Rusya
٪d سنوات قبل