|

Londra Belediye Başkanı: Obama ikiyüzlü davranıyor

Londra Belediye Başkanı Boris Johnson ABD Başkanı Barack Obama'nın İngiltere'nin Avrupa Birliği (AB) içerisinde kalmasını desteklemesinin “ikiyüzlülük" olacağını söyledi.

Yeni Şafak
14:52 - 16/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:54 - 16/04/2016 Cumartesi
AA

İngiliz yayın kurumu BBC'ye AB referandumu ve Obama'nın önümüzdeki hafta İngiltere'ye gerçekleştireceği ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan Johnson, “Obama'nın ne söyleyeceğini bilmiyorum. Fakat eğer Amerika'nın görüşü bu yöndeyse (İngiltere'nin AB'de kalması yönündeyse) bu açık bir şekilde iki yüzlülük. Amerikalılar böyle bir şeyi kendileri için hayal etmezler." dedi.



İngiltere Başbakanı ve Muhafazakar Parti lideri Cameron, Brüksel ile yürüttüğü yeniden müzakerelerde istediğini kopardığını ve ülkesinin 28 üyeli birlikte kalması gerektiğini savunuyor. Cameron bir milletvekilinin parlamentoda kendisine yönelttiği, "İngiliz halkı AB'den çıkılması yönünde oy kullanırsa istifa edecek misiniz?" sorusuna, "Hayır" yanıtını vermişti.



Birleşik Krallık'ta AB referandumu 23 Haziran'da yapılacak ve halka "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusu yöneltilecek.

#AB
#İngiltere
#Londra
#Londra Belediye Başkanı Boris Johnson
#ABD Başkanı Barack Obama
#ikiyüzlü
#referandum
8 yıl önce