|

Londra istihbaratı kesti

İngiliz hükümeti, Manchester saldırısında zanlının kimliğini ve olay yeri görüntülerini sızdıran ABD ile bilgi paylaşımını kesti. Şüpheli Salman Abedi’nin patlamadan bir kaç gün önce Almanya’da vakit geçirdiği ortaya çıktı. Abedi’nin Libya’daki babası ve küçük kardeşi, İngiltere’de yaşayan abisi dahil sekiz kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2017 Cuma
Güncelleme: 06:51 - 26/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Londra istihbaratı kesti
​Londra istihbaratı kesti

İngiltere hükümeti Manchester saldırısına ait olay yeri görüntülerini sızdıran ABD’ye tepki göstererek bilgi paylaşımını kesme kararı aldı. İngiliz hükümeti yetkilisi “ABD sisteminden sızan fotoğraflar kurbanlar, aileleri ve halk için ıstırap verici olacak” İfadesini kullandı. Söz konusu görüntüler ilk önce New York Times gazetesi tarafından paylaşıldı. Gazete, fotoğrafları İngiliz yetkililerden aldığını iddia etti. Fotoğraflarda parçalanmış bir sırt çantası, şarapnel parçaları ve fünye olabileceği belirtilen bir cihaz bulunuyor. New York Times’tan sonra İngiliz basını da görüntüleri paylaştı.


SALDIRGAN ALMANYA’DAYDI

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Ruddi ABD’nin intihar bombacısı Salman Abedi’nin kimliğini, soruşturma sürerken ifşa etmesinden rahatsızlık duyduğunu ifade emiş, Washinton’a ‘Bu bir kez daha olmasın’ uyarısını yapmıştı. Bu arada Salman Abedi’nin patlamadan bir kaç gün önce Almanya’da vakit geçirdiği ortaya çıktı. Sky News kanalının Alman yetkililere dayandırdığı bilgiye göre saldırgan olay öncesi bir kaç gün Almanya’daydı.

ZANLININ AİLESİ GÖZALTINDA

Öte yandan Manchester saldırısıyla bağlantılı gözaltına alınanların sayısı 8’e yükseldi. Gözaltına alınan zanlılardan birinin çantasında patlayıcı madde bulunduğu belirtildi. İngiliz basınında yer alan son bilgilere göre, saldırgan Salman Abedi’nin 23 yaşındaki ağabeyi İsmail Abedi gözaltına alındı. Ayrıca babası ve küçük erkek kardeşi Haşim Abedi de Libya’da güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

#İngiltere
#Manchester saldırısı
#ABD
7 yıl önce