|

Lübnan ordusu mülteci kampına saldırdı: 12 ölü

Lübnan ordusu, sınır bölgesinde bulunan Arsel mülteci kapına saldırdı. Zırhlı araçlarla kampa giren ordunun saldırısında 12 kişi hayatını kaybetti, 400 mülteci de gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
14:43 - 30/06/2017 Cuma
Güncelleme: 17:37 - 30/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Lübnan ordusu, kampta bulunan 400 mülteciyi tutukladı.
Lübnan ordusu, kampta bulunan 400 mülteciyi tutukladı.

Lübnan'da ordu güçleri mültecilerin yaşadığı bir kampa saldırdı.

Humus-Kusayr sınır bölgesinin Lübnan tarafında kurulan Arsel mülteci kampına baskın düzenleyen Lübnan Ordusu 12 Suriyeli mülteciyi katletti. Kampta ÖSO mensuplarının bulunduğunu iddia eden Lübnan askerleri 400 mülteciyi tutukladı. Lübnan Ordusu'na bağlı askerlerin açtığı rastgele ateş sebebi ile 60'tan fazla multeci de yaralandı.

Yeni Şafak'a konu ile ilgili bilgi veren Ala Muhammed İbrahim, "Sabaha karşı ne olduğunu anlamadan yoğun ateş altına alındık, onlarca çocuk, kadın yaralandı burada alenen insanlık suçu işlendi" diye konuştu.

Arsel Kampi'nda 3.500 sivilin yaşadığını bildiren Ala Muhammed İbrahim, "Baskına katılanların çoğunluğu Hizbullah militanlarından oluşuyordu, saldırı sabah 8'e kadar sürdü" dedi.


Mültecilerin kaldığı evleri yıkan ordu güçleri, bölgedeki sivilleri de göz altına aldı. Gece 03.00 te başlayan operasyona onlarca tank ve zırhlılar eşlik etti.

#Lübnan
#Mülteci kampı
7 yıl önce