|

Maduro ve sosyalistler kaybetti

Venezuela'da parlamento seçimlerini ana muhalefetteki Demokratik Birlik Masası koalisyonu kazandı. Devlet Başkanı Nicolas Maduro, seçim sonuçlarının kesinleşmesi üzerine, televizyonda yayınlanan açıklamasında, seçim mağlubiyetini kabul ederek "Muhalefet değil karşı devrim kazandı" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
11:20 - 7/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:25 - 7/12/2015 Pazartesi
AA

Venezuela'da dün yapılan parlamento seçimlerinin galibi, ana muhalefetteki Demokratik Birlik Masası (MUD) koalisyonu oldu.



Ulusal Seçim Konseyi'nden yapılan açıklamada, MUD'un Ulusal Meclis'te 167 sandalyenin 99'unu kazandığı belirtildi. İktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi (PSUV) parlamentoda 46 sandalyenin sahibi olurken, diğer 22 sandalyenin dağılımı ise henüz netleşmedi.



Devlet Başkanı Nicolas Maduro, seçim sonuçlarının kesinleşmesi üzerine, televizyonda yayınlanan açıklamasında, seçim mağlubiyetini kabul ederek "Muhalefet değil karşı devrim kazandı" ifadesini kullandı.



Venezuelalı muhalif lider Henrique Capriles, Twitter hesabında, "Nicolas, Venezuela'mızda neler olduğunu ve halkımızın oylarıyla ne demek istediğini tam olarak anlamadı" yorumunu yaptı.



Parlamento seçimlerinde Venezuelalı muhalifler, 17 yıl sonra ilk kez parlamentoda çoğunluğu elde etmiş oldu. Yaklaşık 20 milyon kişinin oy kullandığı seçimlerde elektronik oy sayımı yapıldı.



Venezuela'da 2010 yılında yapılan parlamento seçimlerinde PSUV 98, muhalefet 64 sandalye kazanmıştı.



Muhalefet, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu ekonomiyi kötü yönetmekle ve ülkenin petrol zenginliğini israf etmekle eleştiriyordu. Maduro ise partisinin sıradan vatandaşların çıkarlarını savunduğunu iddia ediyordu.



#Venezuela
#Nicolas Maduro
8 yıl önce