|

Maket bıçakla kaçırdılar

Teröristlerin, uçak kaçırma eylemi sırasında maket bıçak kullandıkları ve kendilerine karşı gelen uçuş görevlileriyle boğuşarak bazılarını öldürdükleri belirtildi.

Yeni Şafak
00:00 - 13/09/2001 Perşembe
Güncelleme: 17:37 - 12/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne yönelik saldırıyı gerçekleştiren uçaklardan birini ele geçiren korsanların, yanlarında bıçakla uçağa bindikleri ve kokpiti ele geçirmeden önce mürettebatı bıçakladıkları bildirildi. Teröristlerin kaçırma eylemi sırasında maket bıçakları kullandıkları ve böylelikle havaalanı güvenliği tarafından farkedilmeden uçağa binebildikleri iddia edildi. Teröristlerin, kendilerine havada direnmek isteyen uçuş görevlileri ve yolcularla boğuşarak bazılarını bıçakla yaraladıkları ya da öldürdükleri de gelen haberler arasında yer alıyor.



İsrail panik halinde


Bu arada ABD'ye saldırılardan sonra İsrail'de dün ulusal yas ilan edildi ve saldırının Ortadoğu kaynaklı olmasından endişe eden İsrail, olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Bütün resmi binalarda bayraklar yarıya indirilirken, İsrailliler Amerikalı yaralılar için kan bağışı yapmak için kuyruğa girdi. Saldırılar sırasında New York ve Washington'da bulunan 4 bin İsrailliden hiçbir haber alınamadığı belirtiliyor. 2 İsraillinin ise öldüğü açıklandı. Yaralanan ya da ölen Amerikan vatandaşı Yahudilerin sayısının da çok yüksek olabileceği belirtildi. New York ve Washington'daki İsrail temsilcilikleri buralarda akraba ve arkadaşları bulunan İsraillilere bilgi verebilmek amacıyla kırmızı hatlar oluşturdu. Kendisine de benzer bir saldırı olabileceğinden endişe eden İsrail, hava sahasını yabancı uçaklara kapattı. İsrail havayollarına ait uçaklara ise, İsrail savaş uçaklarının eşliğinde iniş izni verildi.



ABD'de yakınları olanlar endişeli


Öte yandan Dışişleri Bakanlığı`nda ABD`deki Türk vatandaşlarının durumuyla ilgili kurulan kriz masasına şimdiye kadar 150 başvuru yapıldı. Edinilen bilgiye göre, New York ve Washington`daki yakınlarını merak eden ve telefon bağlantısı kurulamaması nedeniyle yakınlarına ulaşamayan kişiler, kriz masasını arıyor. Türkiye`nin ABD`deki temsilcilikleri, yapılan başvurular üzerine verilen adres ve telefonlardan bu kişilere ulaşmaya çalışıyor. Dışişleri Bakanlığı, dün bir açıklama yaparak, ABD`deki yakınlarını merak edenlerin 0 312 285 46 19 nolu telefonu arayabileceklerini bildirmişti.



Ticaret Merkezi'ndeki firmalar


Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen en büyük terör saldırısı sonucunda tarih olan firmalardan bazıları belirlendi. Firma isemlerinin karşısında yazan rakamlar, bu firmaların ikiz binalarda faaliyet ğösterdiği katları ifade ediyor. MIS Service Co. Unknown 33 >Rachel & Associates Manufacturing 33 >Serko & Simon Attorneys 33 >Anne Pope, Law Offices of Attorneys 35 >Kemper Insurance Companies Insurance Agencies 35,36 >Commodity Futures Trading Commission Investments 37 >Government of Thailand Unknown 37 >Regional Alliance Small Contractors Construction 38 >Turner Construction Company Construction 38 >Lehman Brothers Unknown 38-40 >Overseas Union Bank, Ltd. Banks/Financial Institutions 39 >The Cultural Institutions Retirement Systems Trusts 39 >Xcel Federal Credit Union Banks/Financial Institutions 39 >Mechanical Floor Unknown 41-43 >N.Y. Society of Security Analysts Government/Schools 44 >American Lota International Unkno



#New York
#Dünya Ticaret Merkezi
#Terör saldırısı
#Maket bıcak
23 yıl önce