|

Malezya'ya FETÖ uyarısı

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Türkoğlu, Malezya'ya 15 Temmuz'da Türkiye'de darbeye kalkışan terör örgütü FETÖ'ye yönelik uyarılarda bulunarak "FETÖ, siyasi bir hareket değildir ve Türkiye siyasetinde yeri yoktur" dedi.

Yeni Şafak
12:34 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 09:38 - 29/07/2016 Cuma
AA

Türkiye'nin Kuala Lumpur Büyükelçisi Başak Türkoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yurt dışı bağlantılarının ağırlıklı olarak eğitim kurumları üzerinden yapıldığını belirterek "Eğitim Bakanlığı'nın, bu okullarla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır.” dedi.



Türkoğlu, 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimi hakkında Malezya hükümeti ve kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenledi.



Büyükelçi Türkoğlu, "FETÖ, siyasi bir hareket değildir ve Türkiye siyasetinde yeri yoktur. Bu nedenle Türk devletinin ordunun da aralarında bulunduğu çeşitli kurumlarına nüfuz ederek darbe girişiminde bulunmuştur." diye konuştu.



FETÖ'nün yurt dışı bağlantılarının ağırlıklı olarak eğitim kurumları üzerinden yapıldığına işaret eden Türkoğlu, örgütün bu kurumlarda eğitim alan öğrencilere ideolojik olarak nüfuz ettiklerini dile getirerek, "Eğitim Bakanlığı'nın bu okullarla herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.



#Malezya
#Kuala Lumpur
#Türkiye
#FETÖ
8 yıl önce