|

Medvedev'den Dağlık Karabağ mesajı

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında yaşanan gerginliklerin ardından Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev Ermenistan'ı ziyaret etti. Medvedev, Dağlık Karabağ sorununun barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
11:36 - 8/04/2016 Cuma
AA

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Ermenistan'ın başkenti Erivan'da mevkidaşı Hovik Abrahamyan ile görüştü.



Basına kapalı gerçekleşen görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, Ermenistan-Rusya ilişkilerinin yanı sıra Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) kapsamında yapılan işbirliğine dair konuların ele alındığı belirtildi.



"Karabağ sorununu diplomatlar çözmeli"


Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev son bir hafta içerisinde Azeri-Ermeni cephe hattında yaşanan çatışmalara değindi. Dağlık Karabağ sorununun taraflar arasında barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini belirten Medvedev, ''İhtilaf bölgesinde ateşkesin korunması ve sorunun siyasi yollarla çözülmesi çok önemli. Karabağ sorununu askerler değil, diplomatlar çözmeli. Ölümler olmamalı. Rusya, bu soruna siyasi bir çözüm bulmak için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Minsk Grubu çerçevesinde elinden geleni yapmaya hazırdır ve gerginliğin tırmandırılmasına izin verilmemelidir. Sorunun çözülmesinde mevcut formata alternatif bulunmamaktadır. Minsk Grubu'nun yetkileri Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından belirlenmiştir" dedi.



Ermenistan Başbakanı Abrahamyan da Dağlık Karabağ sorunun AGİT Minsk Grubu tarafından çözülmesini ve 1994'te imzalanan ateşkes anlaşmasına bağlı kalınması gerektiğini belirtti.



Rusya'dan Ermenistan'a doğalgaz indirimi


Görüşmede, Rusya'nın Ermenistan'a sattığı doğalgaz fiyatlarında indirime gidilmesini öngören bir anlaşma imzaladığı da açıklandı. Ermenistan Başbakanı Abrahamyan, "Rusya'dan Ermenistan'a satılan doğalgazın metreküp fiyatı 165'ten 150 dolara indirilecek'' şeklinde konuştu.



Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'in Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

#Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev
#Ermenistan
#Dağlık Karabağ sorunu
#Azerbaycan
8 yıl önce