|

Mekke'de terör

Suudi Arabistan’da dün terör hareketliliği yaşandı. Cidde’de bir, Mekke’de iki hücre evine baskın düzenlendi. Mekke’deki operasyonda polisle çatışmaya giren bir canlı bomba kendini patlattı, 11 kişi yaralandı. Operasyonlarda gözaltına alınan 5 teröristin Kabe’nin bulunduğu Mescid-i Haram’a saldırı hazırlığında olduğu iddia edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:27 - 24/06/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​Mekke'de terör
​Mekke'de terör

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Mekke’de bir canlı bomba saldırısının engellendiğini duyurdu. Cidde ve Mekke’de bazı evlere operasyon düzenlenirken Mekke'deki operasyonda canlı bomba kendini patlattı. Bakanlık, teröristlerin hedefinin içinde Kabe’nin bulunduğu Mescid-i Haram olduğunu iddia etti. Operasyonda 5 polis, 6 yabancı uyruklu kişi hafif yaralandı, 1’i kadın 5 terörist gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı, güvenlik güçlerinin Cidde’de bir Mekke’de ise Ecyad El-Masafi ile Useyle Mahallelerinde iki hücre evine, başta Mescid-i Haram olmak üzere kutsal topraklar ve umrecilerin güvenliğini hedef alabilecek eylemleri engellemek için baskın düzenlediğini bildirdi.

3 KATLI EV YIKILDI

Ecyad el-Masafi Mahallesinde 3 katlı bir hücre evine yapılan operasyonda canlı bomba eylemcisi olduğu belirtilen bir kişinin, ‘teslim ol’ çağrısına uymayarak güvenlik güçleri ile silahlı çatışmaya girdiği ve kendisini patlatarak 3 katlı evin yıkılmasına neden olduğu ifade edildi.

İSTİKRARI BOZMA AMAÇLI

Patlama nedeniyle yıkılan binada 5 polis ile 6 yabancı uyruklu kişinin hafif yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, baskınlarda 1’i kadın olmak üzere 5 teröristin de gözaltına alındığı vurgulandı. Hücre evinde ve patlama alanında incelemelerin ve canlı bombanın kimlik tespitinin devam ettiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, “Bazı dış odaklar tarafından planlanan ve kutsal toprakların güvenlik ve istikrarını bozmayı amaçlayan bu saldırılar Allah’ın izni ile hedefine ulaşmadan engellendi. İçişleri Bakanlığı, güvenlik ile istikrarın sağlanması için çalışmalarını titizlikle sürdürecek” ifadelerine yer verildi.

#Mescid-i Haram
#​Suudi Arabistan
#Cidde
#Mekke
7 yıl önce