|

Melbourne'da sıcaklık 15 derece düştü, fırtına çıktı

Avustralya'nın Melbourne kentinde 38 dereceye yükselen hava sıcaklığının aniden 15 derece düşmesiyle etkili olan polen içerikli fırtına nedeniyle solunum yolu rahatsızlığı bulunan iki kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin hastanelere başvurduğu açıklandı.

Yeni Şafak
08:33 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 05:37 - 22/11/2016 Salı
AA
Arşiv
Arşiv

Avustralya Melbourne'da hava sıcaklığının bir saat içinde 15 derece düşmesiyle ortaya çıkan polen içerikli fırtına, solunum yolu rahatsızlığı olan iki kişinin ölümüne neden oldu. Saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle 5 saatte acil servislere 2 bin çağrı yapıldı.



Kentte mart ayından bu yana ilk kez 38 dereceye yükselen hava sıcaklığının bir saat içinde 15 derece düşmesiyle oluşan fırtına, hızla polenlerin yayılmasına neden oldu.



100 kilometre hıza ulaştı


Melbourne'da akşam saatlerindeki ani sıcaklık düşüşüyle saatteki 100 kilometre hıza ulaşan polenli fırtına yüzünden 5 saat içinde acil servislere 2 bin çağrı yapıldı.



Victoria Ambulans (VA) tarafından yapılan açıklamaya göre, ortalamanın 7 kat üzerinde acil çağrıya neden olan fırtına sonucu kimlikleri açıklanmayan iki kişi yaşamını yitirdi.



VA Acil Durum Operasyonları Müdürü Mick Stephenson, kentin batı banliyölerinde hayatını kaybeden iki kişinin solunum sistemi semptomları şikayeti olduğunu ancak ölüm nedenlerinin araştırmalardan sonra belirleneceğini ifade etti.



Hastanelerde ikinci acil servisler açıldı


Stephenson, gece boyu süren acil aramalara cevap vermeye çalışan ilk yardım ekiplerinin taşıdığı hastalar için hastanelerde ikinci acil servislerin devreye alındığını aktardı.



Bazı hastaların en az 30 dakika ambulans beklediğini duyuran Stephenson, hastalara astım pompası yetiştiremediklerini ifade etti. Stephenson, bazı hastanelerde ise günlük hasta bakım ünitelerinin acil hastalara ayrıldığı bilgisini paylaştı.



Fırtına bazı evlerde de hasara neden oldu


Melbourne'da iki kişinin ölümü ve çok sayıda kişinin hastanelik olmasına yol açan fırtınanın, bazı evlere de hasar verdiği ortaya çıktı.



Avustralya Meteoroloji Bürosundan yapılan açıklamada, Melbourne'da 10 gün içinde hava sıcaklığının 14 ila 24 derecelerde seyretmesi bekleniyor.



#Avustralya
#Melbourne
#Avustralya Meteoroloji Bürosu
7 yıl önce