|

Melikelik istiyor

Art arda girdiği tüm seçimleri kazanan Erdoğan’a “Sultan ve halifelik istiyor” diye asılsız iftiralarla saldıran Alman basını başbakanları Merkel’in dördüncü dönem iktidarda kalma planı karşısında ise üç maymunları oynuyor.

Yeni Şafak
04:00 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:52 - 2/08/2015 Pazar
Diğer

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2001 yılından hatta İstanbul belediye başkanlığı döneminden beri girdiği tüm demokratik seçimlerden zaferle çıkmasını hazmedemeyen Alman basının iki yüzlülüğü bir kez daha deşifre oldu. Erdoğan'ın seçim zaferlerini “sultanlık ve halifelik yolunda ilerliyor” diye asılsız iftiralarla karalayan Alman medyası, Başbakan Angela Merkel'in dördüncü dönem iktidarda kalma isteğini ise gayet demokratik bir talep şeklinde karşılaması, bu organların çifte standartlarını bir kez daha gözler önüne serdi.


2016'DA İLAN EDECEK

Siyaseti bırakacağı iddialarının aksine Merkel'in 2 yıl sonra yapılacak genel seçimlere hazırlandığı belirtildi. Spiegel dergisinde yer alan habere göre, Merkel 2017'de yapılacak genel seçimlerde dördüncü dönem için adaylığını koymaya karar verdi. İddiaya göre Başbakan Merkel bir süre önce kardeş parti Hrıstiyan Sosyal Birlik (CSU) Partisi'nin lideri Horst Seehofer ile 2017 genel seçimlerine hazırlığı görüştü. Merkel, adaylığına ilişkin kararı parti içinde resmen 2016 yılı başında ilan edeceğini duyurmuştu.



Siyaseti ne zaman bırakacak?


Başbakan Angela Merkel'in ne zaman siyaseti bırakacağı Alman medyasında gündeme geliyor. Stern dergisinde 2013 yılında yer alan bir haberde, “Merkel, 2017'de tamamlanacak görev süresinden önce, 2016'da Başbakanlık görevinden ayrılmayı öngörüyor” iddiası ortaya atılmıştı. Merkel 2016 yılında 62 yaşına, eşi ise 67 yaşına basacak.



'Gazetecilere suç duyurusu zaruriydi'


Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maaßen Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte “Teşkilatımın radikal girişimler ve terörizmle mücadeledeki başarısını garanti altına almak için, Anayasayı Koruma Teşkilatı'na ait gizli veya özel olarak sınıflandırılmış belgelerin yayınlanması konusunda hukuki yollara başvurulması zaruriydi” şeklinde konuştu. Hans-Georg Maaßen, Federal Başsavcı Harald Range'nin cuma günü soruşturmayı durdurma kararı almasıyla ilgili ise herhangi bir açıklama yapmadı. Netzpolitik.org haber sitesi, iç istihbarat örgütü Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın interneti gözetleme faaliyetlerini artırmayı planladığına dair bir haberi yayınlamış, haberde gizli belgelerden alıntılar da yapmıştı. Anayasayı Koruma Teşkilatı bunun üzerine Federal Savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.



#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Angela Merkel
#CSU
9 yıl önce