|

Merkel'in PKK yüzsüzlüğü

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'yi mülteciler konusunda överken, ülkesinde barındırılan PKK'lıların terörist değil "mülteci" olduklarını iddia etti.

Yeni Şafak
10:37 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 10:55 - 1/09/2015 Salı
AA

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin, bugüne kadar Suriye'den gelen sığınmacılara yönelik uygulamalarını överken, Türkiye'nin iadesini istediği teröristleri reddetmesi dikkat çekti. Almanya'nın bir yandan överken bir yandan PKK'ya destek vermesi, batının iki yüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.



AB ülkeleri PKK ve diğer terör örgütü mensuplarına yönelik korumacı tavrını uzun yıllardır koruyor. Batılı ülkelerin terör örgütüne karşı tutumunu değerlendiren uzmanlar, Suriye'de ortaya çıkan yeni durumdan faydalanan terör örgütü PKK'nın, "DAEŞ ile mücadele eden laik tek unsur

"

söylemiyle Batılı ülkelerden ciddi bir destek bulduğunu belirtti.



Dış devlet desteği olmadan terör örgütlerinin hayatta kalamayacağını vurgulayan uzmanlar, Türkiye'yi hedefine koyan ülkelerin bu kapsamda PKK'yı kullandığının altını çizdi.




Teröriste "mülteci" statüsü


Terör örgütü PKK mensuplarına oturma ve çalışma izni veren AB ülkeleri, Türkiye'nin iade talebini görmezden gelerek, haklarında kırmızı bülten çıkarılan 657 PKK mensubunu iade etmedi.



Türkiye'nin Avrupa'dan iadesi istenen bu terör örgütü üyeleri genelde aktif terör eylemlerine katılan kişilerden oluşuyor. Reddedilen taleplerden 227'sinin gerekçesi mültecilik olarak gösterildi. Daha önce idam cezasını gerekçe gösteren Almanya, 27 terör suçlusunun iadesini, haklarındaki ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası nedeniyle reddetti.



#MERKEL
#Türkiye
#SIGINMACI
#AVRUPA
9 yıl önce