|

Merkel'den May'in görüşme talebine ret

Brexit sürecinin resmen başlamasının ardından Almanya Şansölyesi Merkel, İngiltere Başbakanı May'in AB-Birleşik Krallık ilişkilerine yönelik görüşme talebini reddetti.

Yeni Şafak
17:57 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:55 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
May, Merkel
May, Merkel

İngiltere, Lizbon Anlaşması'nın 50. maddesini işleme koyarak, 44 yıllık üyeliğin ardından Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) sürecini resmen başlatmış oldu. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "9 ay sonra İngiltere, Brexit sürecini başlattı" dedi.



May'in görüşme talebini reddetti


AFP'ye göre, sürecin başlamasından sonra Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Avrupa Birliği-Birleşik Krallık ilişkileri konusundaki görüşme talebini reddettiği öğrenildi.



İngiltere'ye 60 milyar avroluk fatura


AB'nin, önceki taahhütlerinden dolayı İngiltere'ye yaklaşık 60 milyar avroluk bir fatura çıkarılacağı belirtiliyor. Söz konusu faturanın, müzakerelerde en tartışmalı konulardan biri olması bekleniyor. Ayrıca İngiltere'de yaşayan birlik vatandaşları ile AB ülkelerinde yaşayan İngiltere vatandaşlarının Brexit sonrası durumları da diğer zorlu konular olarak öne çıkıyor.








#Almanya
#İngiltere
#Merkel
#May
#Avrupa Birliği
#Brexit
7 yıl önce