|

Microsoft’tan NSA’e suçlama

Dünya genelinde sağlık ve iletişim sektörü başta olmak üzere 200 binin üzerinde bilgisayarı hedef alan siber saldırı sonrası bilişim devi Microsoft, hükümetleri zararlı yazılımların kullanılmaması konusunda uyarırken siber saldırının yol açtığı kayıplardan dolayı ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nı (NSA) suçladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/05/2017 Salı
Güncelleme: 07:50 - 16/05/2017 Salı
Yeni Şafak
​Microsoft’tan NSA’e suçlama
​Microsoft’tan NSA’e suçlama

Pazar günü bir blogda konuya ilşkin görüşlerini aktaran Microsoft Başkanı Brad Smith son saldırıların bir “alarm sinyali” olduğuna dikkat çekti. Smith NSA’i, işletim sistemi Windows’daki bir güvenlik açığını lehine kullanmakla suçlayarak, NSA’e düzenlenen bir siber saldırı sonrası kurum bilgilerinin suçluların eline geçtiğine dikkat çekti ve bu bilgilerin büyük bölümü sayesinde siber saldırıların düzenlendiğinin altını çizdi. Saldırıyı konvansiyonel silahlarla eşdeğer bir senaryo olarak değerlendiren Smith, bunun ABD ordusunun, Tomahawk füzelerinin bir kısmını çaldırmasına eşdeğer olduğunu söyledi. Microsoft, hükümetleri zararlı yazılım kullanmaya karşı uyararak güvenlik açıklarına ilişkin olan tüm bilgileri yazılım şirketleriyle paylaşmalarını istedi.

150 ÜLKEYİ VURDU

Cuma gününden bu yana yayılan fidye yazılımı “WannaCry”, 150 ülkede etkili oldu. Fidye virüsü, bilgisayar içindeki verileri kilitleyerek belgelerin kurtarılması için kullanıcılardan her defasında 300 dolar ödeme talep ediyor. Yetkililer kullanıcıları ödeme yapmamaları yönünde uyardı.

#Microsoft
#NSA
7 yıl önce