|

Mısır'dan ABD savaş uçakları açıklaması

Mısır Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Mısri, ABD'den alınan F-16 savaş uçaklarının denetiminin Washington yönetimi tarafından yapılacağı iddialarını yalanladı. Tuğgeneral Mısri; "Böyle bir şey yok. Biz büyük ve saygın bir devletiz. Mısır'ın operasyonları için bu tarz bir şart kabul edilemez ve olmamıştır" dedi.

Yeni Şafak
16:20 - 14/10/2017 السبت
Güncelleme: 16:29 - 14/10/2017 السبت
AA
Diğer
Diğer

Mısır Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Yunus El Mısri, ABD'den alınan F-16 tipi savaş uçaklarının hareket alanının Washington yönetimi tarafından belirleneceği iddialarını yalanladı.

Mısri, Mısır-İsrail savaşının 44'üncü yıldönümü dolayısıyla DMC TV kanalına verdiği ropörtajda, ABD'nin Mısır ordusuna hibe ettiği F-16 savaş uçaklarının hareket alanının tayini ve denetiminin ülkesinde olacağını ifade etti.

"Bu kabul edilemez"

Medyada söz konusu savaş uçaklarının ABD tarafından yönlendirileceği söylentilerini yalanlayan Mısri, "Böyle bir şey yok. Biz, büyük ve saygın bir devletiz. Mısır'ın operasyonları için bu tarz bir şart kabul edilemez ve olmamıştır." dedi.

Mısri, savaş uçaklarının uluslararası hiçbir ülkenin müdahalesi olmadan terörle mücadele, sınır güvenliği ve Yemen'deki Kararlılık Fırtınası operasyonlarında kullanıldığını belirterek, "Biz kendi kararlarını alabilen bir devletiz." diye konuştu.

Beyaz Saray sözcülüğüne göre, Mısır, aldığı yıllık 1,3 milyar dolarlık askeri destekle İsrail'den sonra dünyada ABD'den en çok askeri yardım alan ülke konumunda bulunuyor.

#ABD
#Kahire
#Mısır
٪d سنوات قبل