|

Mısır'ın yıktığı tünelde 3 Filistinli öldü

Tünelde 3 Filistinli gazdan zehirlenerek yaşamını kaybetti. Olayına üzerine açıklamada bulunan Hamas, Mısır makamlarının ekmeğinin peşinde koşan Gazzelilere karşı tehlikeli yöntemleri sürdürmesinde hiçbir haklı gerekçelerinin bulunmadığını belirtti.

Yeni Şafak
18:07 - 25/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:30 - 25/02/2017 Cumartesi
AA
Ölen 3 Filistinlinin gazdan zehirlendikleri belirtiliyor.
Ölen 3 Filistinlinin gazdan zehirlendikleri belirtiliyor.

Hamas: "Mısır makamlarının, abluka altındaki Gazzelilere yönelik bu gibi tehlikeli yöntemleri kullanmayı sürdürmesini haklı çıkaracak herhangi bir gerekçesi yok" açıklamasında bulundu.



Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, dün Mısır tarafından imha edilen tünelde 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin, "Mısır makamlarının, abluka altındaki Gazzelilere yönelik bu gibi tehlikeli yöntemleri kullanmayı sürdürmesini haklı çıkaracak herhangi bir gerekçesi yok." denildi.



Söz konusu olayın "elim bir hadise" şeklinde değerlendirildiği açıklamada, 3 Filistinlinin, "ekmek" peşinde koşarken can verdiği ifade edildi.



Açıklamada, Mısır'a Gazzelilerin sıkıntılarının sona ermesi için Refah Sınır Kapısı'nı sürekli açık tutması çağrısında bulunuldu.



Gazze'deki Sivil Savunma Birimi, dün Mısır'ın yıktığı tünelde kaybolan 3 kişinin cesedine ulaşıldığını bildirmişti. Birim, 3 işçinin tüneldeki gazdan dolayı zehirlendiğini aktarmıştı.



Mısır'da, 3 Temmuz 2013'teki darbe ile iktidara gelen askeri yönetim, Filistinlilerin adeta "can damarı" olarak gördüğü tünellerin büyük kısmını yıkmıştı.



Kahire yönetimi daha sonra Gazze sınırına büyük borular döşeyerek tünellere deniz suyu aktarmıştı.




#Gazze
#Hamas
#Mısır
7 yıl önce