|

Müslüman düşmanı Wilders cami avlusuna gitti

İslam düşmanı açıklamalarıyla bilinen Hollandalı ırkçı lider Wilders, seçim kampanyasına cami avlusundan başladı. Wilders, cami avlusunda yaptığı konuşmada "İslamlaşmayı bir an önce durdurmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
10:11 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 10:52 - 15/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders, seçim kampanyasına Rotterdam'daki Esselam Camii bahçesinde başladı
Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders, seçim kampanyasına Rotterdam'daki Esselam Camii bahçesinde başladı
Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin (PVV) İslam düşmanı lideri Geert Wilders, yerel seçim kampanyasına Rotterdam'daki Esselam Camii'nin bahçesinde başladı. Wilders seçimdeki hedefini,
"Rotterdam'ın İslamlaşmasını bir an önce durdurmak"
olarak açıkladı.

PVV, 21 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde 60 seçim bölgesinde yarışa girme kararı almıştı. Daha önce sadece 3 belediyede seçime giren aşırı sağcı parti, Rotterdam'da yerel Leefbaar (Yaşanabilir) Rotterdam Partisi'ni desteklemişti.


Wilders, yerel seçim kampanyası için ise Rotterdam'da aday tanıtımı için camiye gitti. Aşırı sağcı liderin kampanyasını başlattığı Feijenoord ilçesinde yoğun olarak Türk ve Faslı göçmenler yaşıyor.



DENK Partisi camiye Wilders'ten önce geldi

Ancak Türkiye ve Fas kökenli göçmenlerin desteklediği DENK Partisi, Wilders'ten önce camiye geldi. DENK lideri Tunahan Kuzu, taraftarlarına Rotterdam'da yerel seçime katılacaklarını açıkladı. Ancak, adaylar hakkında bilgi vermedi.

Cami imamı: Bize uzatılan eli çevirmeyiz

Wilders'in aday tanıtımı için Esselam Camii'ne gideceğini açıklaması üzerine, caminin imamı Azzedin Karrat, "Bize uzatılan eli geri çevirmeyiz. Kahve ve kurabiyemiz hazır" demişti.

  • Ancak Wilders ve yandaşları, bahçesinde açıklama yaptıkları caminin içine girmeden ayrıldılar.

PVV, 15 Mart'ta yapılan genel seçimde Rotterdam'da yüzde 15 oy almıştı. Türkiye ve Fas kökenli seçmenlerin desteklediği DENK ise, oyların yüzde 8'i elde etmişti.

Wilders, Hollanda'daki 60 belediyede seçime girmeyi hedeflediğini açıklamıştı. Ancak son günlerde "uygun aday bulmakta zorlandıklarını" belirterek, bu hedefin gerçekleşmeyeceğini vurguladı,

Hollanda'da yerel seçimler için aday belirleme süresi 27 Aralık'ta sona erecek.

#Hollanda
#Wilders
#İslam Düşmanı
#İslamofobi
6 yıl önce