|

Mustafa Destici Türkiye'de

Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyetin İsrail'de havaalanında bilgi verilmeden gözaltına alındı. İsrail polisi tarafından ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan BBP heyeti, Türkiye'ye geri döndü.

Yeni Şafak
08:13 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:07 - 5/05/2016 Perşembe
IHA
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Tel Aviv'de gözaltına alındı.
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Tel Aviv'de gözaltına alındı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve beraberindeki heyet İsrail'den Türkiye'ye döndüğü sırada havalimanında sorguya alındığı öğrenildi.



Bilgi verilmeden gözaltına alındılar


Parti kaynakları, Miraç Gecesi nedeniyle Mescid-i Aksa'yı ziyaret eden BBP lideri Mustafa Destici ile beraberindeki heyetin, 4 günlük ziyaret ve temasların ardından Türkiye'ye dönmek üzere iken Tel Aviv Havalimanı'nda sabah saat 07.30'da (TSİ) sorguya alındığını belirtti. Sorguya alınma gerekçesi konusunda Destici ve beraberindeki heyete bilgi verilmediği öğrenildi.



Destici bir süre sonra serbest bırakılırken, BBP Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu da gözaltına alındı. Bunun üzerine Destici, Kayalıkoğlu serbest bırakılmadan Tel Aviv'den ayrılmayacağını açıkladı.



BBP'li heyet Türkiye'de


İsrail polisi tarafından ifadeleri alınan heyet Türkiye'ye döndü.






BBP lideri Destici dün gece, "Mescid-i Aksa'da bir cenaze bir de nikah merasimine katıldık. Yafa'da Osmanlı topları ve ecdad eseri Mahmudiye Camisi" diye tweet atmıştı.










#Mustafa Destici
#BBP
#İsrail
8 yıl önce