|

Musul’u kurtarmaya yardım edin

Haşdi Vatani Sözcüsü Mahmut Surçi, Musul'un IŞİD'den geri alınması konusunda Bağdat'ın ciddi olmadığını belirterek, “Bu yüzden İslam İttifakı’nın önemli iki gücü Suudi Arabistan ve Türkiye’den yardım istiyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/04/2016 Salı
Güncelleme: 00:11 - 19/04/2016 Salı
AA

Yaklaşık iki yıldır terör örgütü IŞİD'in işgali altında bulunan Musul'u kurtarmak için başlatılan operasyonlar devam ediyor. Irak'taki Haşdi Vatani (Sünni milis gücü) Sözcüsü Mahmut Surçi de kurtarma operasyonunun gidişatı ve önündeki engeller hakkında değerlendirmelerde bulundu.



BAĞDAT CİDDİ DEĞİL


Musul'un geri alınması konusunda Bağdat yönetimi ve uluslararası koalisyon güçlerinin ciddi girişimler içerisine girmediğini belirten Surçi, “Meclis'te meydana gelen son siyasi çekişmelerle beraber, bölge ve tüm dünya için hayati önemi haiz olan Musul'un geri alınması arka plana düştü. Koalisyon güçleri sürekli bir şekilde hava saldırıları düzenliyor ancak karadan yapılacak operasyonlar kilit önem taşıyor ve savaşın kaderini belirleyecek. Bu konuda ciddi bir ilerleme veya hazırlık yok” dedi.



BÖYLE GİDERSE IŞİD KALACAK


IŞİD'in yaklaşık 2 yıldır Musul'u elinde tuttuğunu hatırlatan Surçi, "Eğer bu şekilde devam ederse, örgüt 3'üncü yılında da kenti kontrol etmeye devam edecek. Bağdat'ın içerisinde olduğu durum malum. Bu yüzden İslam İttifakı'nın önemli iki gücü Suudi Arabistan ve Türkiye'nin Musul halkına yardım etmesini talep ediyoruz" diye konuştu.


#Mahmut Surçi
#ışid
#musul
8 yıl önce