|

Müzakereler uzatıldı

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Avusturya'nın başkenti Viyana'da devam eden İran'ın nükleer müzakerelerinin birkaç gün daha uzatıldığını belirtti.

Yeni Şafak
16:50 - 7/07/2015 Salı
Güncelleme: 14:01 - 7/07/2015 Salı
AA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da, İran ve P5+1 ülkeleri arasında Tahran'ın nükleer programı görüşmelerinde bir anlaşmaya varılabilmesi için son tarihin bugün olduğu açıklanmıştı. AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, görüşmelerin gerçekleştirildiği otel önünde basına yaptığı açıklamada, İran ve P5+1 ülkelerin görüşmeye devam edeceklerini kaydetti. Mogherini, İran'ın nükleer müzakerelerinde bir anlaşmaya varılabilmesi için son tarihin bir kez daha ertelendiğini bildirerek, “Önümüzdeki birkaç gün daha görüşmelere devam edeceğiz. Ancak bu son tarihin uzatıldığı anlamına gelmiyor” dedi.



Bazı bakanların Viyana'dan ayrılabileceğini ancak daha sonra geri döneceklerini kaydeden Mogherini, “anlaşmaya son şeklini vermek için birkaç güne daha ihtiyacımız var” diyerek, çözülmesi gereken çeşitli konuların kaldığını sözlerine ekledi.

#iran
#iranla nükleer müzakereler
#viyana
9 yıl önce