|

NATO'dan ilginç Suriye açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Halep'te yaşanan katliamlar hakkında şimdiye kadar müdahil olmamalarına ilginç bir gerekçe gösterdi. Yaşanan katliama gözünü kapayan NATO'nun Suriye'deki iç savaşa müdahil olmamasının doğru karar olduğunu savundu. Stoltenberg, “Suriye'de korkunç bir insani felaket yaşıyoruz. Müdahalenin durumu daha da kötüleştireceğini düşünüyoruz" dedi.

Yeni Şafak
16:03 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 16:24 - 18/12/2016 Pazar
Diğer

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifakın Suriye'deki iç savaşa müdahil olmamasının doğru karar olduğunu savundu.



Alman Bild gazetesine konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İttifak'ın Suriye'de yaşananlara müdahale etmediğini çünkü bunun durumu daha da kötüleştirebileceğini söyledi.



Rejim kuşatmasındaki Halep'in doğusunda yaşanan katliama karşı sesini çıkartmayan ve insanlık suçuna ortak olan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg kendisini, "Suriye'de korkunç bir insani felaket yaşıyoruz. Ancak bazen askeri yöntemler kullanmak faydadan çok zarar getirir. Suriye konusunda da NATO üyeleri herhangi bir askeri müdahalenin durumu daha da kötüye götüreceğine karar verdi" sözleri ile savundu.



"Soğuk savaş istemiyoruz"


Öte yandan yarın Brüksel'de toplanacak NATO-Rusya Konseyi'ne değinen Stoltenberg, "NATO gerginlik istemiyor, yeni bir Soğuk Savaş istemiyor" dedi.








#NATO
#Jens Stoltenberg
7 yıl önce