|

Pakistan’da Navaz Şerif istifa etti

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Anayasa Mahkemesi’nin yolsuzluk iddiasıyla görevden alma kararı üzerine istifa etti. Pakistan kaynakları, Navaz Şerif’in kurduğu hükümetin görevinin başında olduğunu, ülkede bir hükümet krizinin söz konusu olmadığını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:22 - 29/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif
Pakistan Başbakanı Navaz Şerif

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Anayasa Mahkemesi’nin yolsuzluk iddiasıyla kendisini görevden alma kararı üzerine istifa etti. Şerif, Pakistan Anayasa Mahkemesi’nin kararını itiraz merci olan Yüksek Mahkeme’ye başvurdu. Yüksek Mahkeme’nin kararını beş- altı ay içinde vereceği, Şerif’in şahsıyla ilgili iddiaların bu karar üzerine netleşeceği belirtiliyor.

Hükümet krizi yok

Pakistan Anayasa Mahkemesi, aile üyelerinden bazılarının Panama belgeleriyle ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına karıştığı gerekçesiyle Başbakan Navaz Şerif’in görevden uzaklaştırılmasına karar vermişti. Pakistan kaynakları, hükümetin görevinin başında olduğunu, bir hükümet krizinin söz konusu olmadığını, Meclis Başkanı’nın 45 günlüğüne başbakanlığa vekalet edeceğini, ardından ara seçimlere gidilebileceğini belirtiyor.

4 yıldır istikrar sürecine girmişti

Pakistan geride kalan dört yılda terör olaylarının azaldığı bir istikrar dönemi yaşıyordu. Bu istikrar süreci Pakistan’ın ekonomik anlamda büyük sıçramalar yapmasını da beraberinde getirdi.

Pakistan ekonomisi 2016’da 5,7 büyüdü

Pakistan, özellikle Çin ile yaptığı dev ekonomik anlaşmalar ile dikkat çekiyordu. Çin ile 50 milyar dolarlık yatırım anlaşmaları yapan Pakistan, birkaç yıl önce büyük sıkıntılar yaşadığı enerji sektörüne de çok büyük yatırımlar yaparak dışa bağımlılıktan kurtuldu. Pakistan en büyük ekonomik sıçramayı ise 2016’da yılında IMF'nin 4.5 büyüme tahminini aşarak 5,7 ile yapmıştı.

#Pakistan
#Asya
#Navaz Şerif
7 yıl önce