|

Netanyahu Moskova'da

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmek üzere Moskova'ya gitti. Ortadoğu'daki gelişmelerle alakalı endişelerini Putin ile paylaşan Netenyahu, Suriye ve İran'ın, Golan Tepeleri'nde İsrail'e karşı "ikinci cephe" oluşturmaya çalıştığını ileri sürdü.

Yeni Şafak
15:06 - 21/09/2015 lundi
Güncelleme: 16:45 - 21/09/2015 lundi
Diğer

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suriye ve İran'ın, Golan Tepeleri'nde İsrail'e karşı "ikinci cephe" oluşturmaya çalıştığını ileri sürdü.



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'ya çalışma ziyareti düzenleyen İsrail Başbakanı Netanyahu ile Moskova yakınlarındaki Novo-Ogarovo Başkanlık Rezidansı'nda görüştü.



Görüşmede konuşan Netanyahu, Ortadoğu'daki gelişmelerle alakalı endişelerini görüşmek üzere Moskova'ya geldiğini söyledi.



Netanyahu, "Bildiğiniz gibi, İran ve Suriye ülkemize karşı olan Hizbullah'ı modern silahlarla donatıyor. Bununla paralel olarak, Suriye ve İran, Golan Tepeleri'nde İsrail'e karşı ikinci terörist cephe oluşturmaya çalışıyor. Bu şartlarda sizinle bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapmayı önemli buldum" dedi.



Rusya ve İsrail arasında karşılıklı anlayışa dayanan bir diyaloğun bulunduğunu belirten Netanyahu, Ortadoğu'da istikrarın sağlanmasında iki ülkenin de ortak çıkarları olduğunu kaydetti.



Rusya Devlet Başkanı Putin, Netanyahu'nun çekincelerine karşılık, Suriye'nin İsrail'e karşı ikinci bir cephe açacak durumda olmadığını söyledi. Putin, "Suriye'ye gelince, anladığımız ve bildiğimiz gibi Suriye ordusu ikinci cephe açacak durumda değil, ülke bütünlüğünü korumaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.



Putin, Rusya'nın Ortadoğu politikasının her zaman "sorumlu" olduğunu vurguladı.



#Suriye
#Rusya
#İsrail
#Netenyahu
il y a 9 ans