|

Netanyahu'dan beklenmeyen çıkış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistinlilerle barış görüşmeleri yapmak üzere ön şartsız olarak Batı Şeria'ya gitmeye hazır olduğunu belirtildi.

Yeni Şafak
09:02 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 06:05 - 2/09/2015 Çarşamba
AA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Filistinlilerle barış görüşmeleri yapmak üzere ön şartsız olarak Batı Şeria'ya gitmeye hazır olduğunu bildirildi.



Netanyahu'nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrailli "Barış Yapan Kadınlar Hareketi" üyesi kadınlarla bir araya gelen İsrail Başbakanının, Filistinlilerle yeniden barış masasına oturmaya hazır olduğunu söylediği vurgulandı.



"Müzakere için hiçbir önşartım yok"


"Filistinlilerle müzakere için hiçbir ön şartım yok. Ön şartsız direkt müzakere için Ramallah'a veya herhangi bir yere gitmeye hazırım" değerlendirmesini yapan Netanyahu'nun, görüşmede kadınlara hitaben şu ifadeleri kullandığı kaydedildi:



"Biz Filistinlilerle müzakere yapmak istiyoruz. Mümkün olan çözüm 2 halk için 2 devlet. Yahudi halkının ulusal devletini tanıyan silahtan arındırılmış Filistin devleti ve diğeri de Yahudi devleti. Eğer Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile görüşmeye niyet ederseniz, eğer kendisi hazırsa ona benim kendisiyle görüşmeye hazır olduğumu söyleyin."



Filistinliler ile İsrail arasındaki barış görüşmeleri Nisan 2014'te askıya alınmıştı.



#israil
#filistin
#batı şeria
#binyamin netanyahu
9 yıl önce
default-profile-img