|

New York Times'tan bir alçaklık daha!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin IŞİD'ten petrol aldığı asparagasını ortaya atan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "adice iftira" sözleriyle tepki gösterdiği New York Times, yeni bir alçaklığa daha imza attı. IŞİD üzerinden Türkiye'ye karşı sistematik saldırılar düzenleyen ABD Gazetesi, "IŞİD Türkiye'den militan topluyor" haberinde Erdoğan ve Davutoğlu'nun camiden çıkarken çekilmiş fotoğrafını kullandı.

YENİSAFAK.COM.TR / DÜNYA
00:00 - 16/09/2014 الثلاثاء
Güncelleme: 13:58 - 16/09/2014 الثلاثاء
Yeni Şafak
New York Times'tan bir alçaklık daha!
New York Times'tan bir alçaklık daha!

ABD basınının Türkiye ve Ak Parti Hükümetine karşı sürdürdüğü sistematik saldırılar devam ediyor. IŞİD üzerinden Türkiye aleyhinde haberler yapan ülkenin en yaygın gazetelerinden New York Times, "alçaklıkla" nitelendirilecek skandala imza attı.

Ceylan Yenisu imzalı haberde, Ankara'da yaşayan uyuşturucu bağımlısı bir gencin IŞİD'e katılma hikayesini aktaran New York Times, Fransız haber ajansı AFP'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun Hacı Bayram-ı Veli Camii'nden çıkarken çekilmiş fotoğrafını kullandı.

Yalan ve adice

ABD basının Türkiye'ye karşı IŞİD üzerinden sürdürdüğü yayınlar sistematik olarak devam ediyor. Aynı gazete geçtiğimiz günlerde de Türkiye'nin IŞİD'ten petrol aldığını iddia etmişti. Asılsız iddialara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisi ise sert olmuştu. Dün, Katar dönüşü gazetecilere konuşan Erdoğan, New York Times'in haberi için "IŞİD petrolü iddiası çok çirkin, yalan ve adice" dedi.

Sistematik saldırının büyük ortağı Zaman

ABD'nin bir diğer yaygın gazetesi Washinton Post ise geçtiğimiz ay, Türkiye'nin IŞİD'e kırmızı halı serdiğini iddia eden bir haber yayınlamış ve bu iddiaları Zaman gazetesi da manşet yapmıştı.

٪d سنوات قبل