|

O çocuğun amcası Yeni Şafak'a konuştu

22 İsrail askerinin korkuyla gözaltına aldığı Fevzi El Junidi (16), intifadanın sembolü oldu. Yeni Şafak’a konuşan amca Reşad El Junidi, “Biz Filistin’in çocuklarıyız. Çocuklarımızın kalbine ve aklına Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğunu kazıdık. Asla silemezler” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 16:44 - 11/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
22 İsrail askerinin ortasında gözleri bağlı bir şekilde gözaltına alınan 16 yaşındaki Filistinli gencin fotoğrafı, İsrail’in Filistinlilerden ne kadar korktuğunu da tüm dünyaya gösterdi.
22 İsrail askerinin ortasında gözleri bağlı bir şekilde gözaltına alınan 16 yaşındaki Filistinli gencin fotoğrafı, İsrail’in Filistinlilerden ne kadar korktuğunu da tüm dünyaya gösterdi.

22 İsrail askeri tarafından gözleri bağlı olarak gözaltına alınan Muhammed Fevzi El- Junidi’nin ailesi genç çocuktan haber alamadığını söyledi.

İlaç almaya gitmişti!

El-Junidi’nin amcası Reşad El- Junidi yaşadıklarını şöyle anlattı: "Bu fotoğraflara bakmak insanlara bu kadar acı verirken ailesi olarak bizim yaşadıklarımız gerçekten çok ağır. 16 yaşında silahsız bir çocuğu tıpkı bir suçlu gibi yakalayıp götürdüler. Etraftakilerden yaralı olduğunu öğrendik. Onunla görüşmemize izin vermiyorlar. Babası ve annesi çok hasta. Babası beş ameliyat geçirdi. Ailesiyle Fevzi ilgileniyordu. O sırada da ailesine ilaç ve yiyecek almak için dışarı çıkmıştı. Nasıl savunmasız bir çocuğa böylesine vahşice saldırıyorlar. Bize sadece bugün saat 13.30'da mahkemesi olduğu bildirildi. Ne halde olduğuna dair hiçbir bilgimiz yok. Ancak bunlar bizi yıldıramaz. Mücadelemiz her zaman devam edecek. Biz Filistin'in çocuklarıyız. Bu karara asla razı olmayacağız. Çocuklarımıza kalbine ve aklına Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu kazıdık. Bunu asla silemezler."






#Wisam Hashlamoun
#Reşad El Junidi
#Kudüs
#Filistin
6 yıl önce