|

O mesaj bizeydi

ABD ve ortağı PKK’nın Bagoz’da yüzlerce sivili bombalayıp yaralıları da canlı canlı gömmesini yorumlayan Deyrizorlu Emced el-Sârî, “Eğer gelirseniz size de aynısını yaparız mesajı veriyorlar” dedi.

Yasemin Asan
04:00 - 24/03/2019 Pazar
Güncelleme: 02:19 - 24/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
Bagoz’da kadın ya da çocuk ayırt etmeden son 10 günde 2 bin, 1 ay içindeyse 6 bin kişi katledildi.
Bagoz’da kadın ya da çocuk ayırt etmeden son 10 günde 2 bin, 1 ay içindeyse 6 bin kişi katledildi.

ABD ve terör örgütü PKK, Deyrizor’un Bagoz bölgesinde akıl almaz bir vahşet sergiledi. Kampta toplanıp katledilen 300’den fazla sivil kepçelerle açılan çukurlara dolduruldu. Bombardımanda yaralanan 40’tan fazla sivil ise henüz canlıyken toprağa gömüldü. Bagoz’da son 10 günde 2 bin, 1 ay içindeyse 6 bin kişi katledildi. ABD destekli terör örgütleri ve Esed rejiminin zulmüyle topraklarından ayrılmak zorunda kalan Rakkalı ve Deyrizorlu Suriyeliler Yeni Şafak’a konuştu. 4 yıl önce teröristlerden kaçarak Türkiye’ye gelen Deyrizorlu Emced el-Sârî (22), “Bagoz’da bir tek kamp vardı. Terör örgütü burada çok büyük bir katliam gerçekleştirdi. Biz zaten bunların bu zulüm ve vahşetinden kaçtık. O topraklara işgal yoluyla yerleşen PKK/PYD-YPG terör örgütü o topraklardan temizlenecek. O zaman biz topraklarımıza geri döneceğiz” dedi. Suriye PKK’sının örgüte destek vermeyen herkesi öldürmek istediğini söyleyen el-Sârî, şunları söyledi:


‘SİZE DE AYNISINI YAPARIZ’

“PKK/PYD-YPG terör örgütü o kampı ele geçiremediği için katliam yaparak herkesi bombaladı. Terör örgütü böyle katliamlar yaparak onları desteklemeyi kabul etmeyen bizlere de ‘eğer gelirseniz size de aynı şeyleri yaparız’ mesajını veriyor. Zaten terör örgütü intikam politikası uyguluyor. Onların bu tehditlerinden korkmuyoruz. PKK/PYD terör örgütü her zaman sivil halkı katletti. O topraklar bizim. Şu ana kadar topraklarımız ABD’nin destek verdiği terör örgütü tarafından işgal edildi. O teröristler temizlendiği zaman evimize döneceğiz. Orayı işgalcilere ve teröristlere bırakmaya niyetimiz yok.”

  • DEAŞ’a dokunmuyorlar
  • Yaklaşık 5 yıldır Türkiye’de yaşayan Rakkalı 28 yaşındaki Ahmad el-Salih ise Bagoz’daki vahşete ilişkin, “Bu onların gerçek yüzleridir. Onlar sadece katliam ve vahşeti bilir” dedi. Rakka’daki kampların da çok kötü durumda olduğuna vurgu yapan el-Salih, şöyle konuştu: “Rakka, PKK’dan temizlendiği zaman evimize döneceğiz. Biz Rakka’dan göç ederken toplu göç etmek zorunda kaldık. Dönerken de toplu olarak ülkemize döneceğiz. DEAŞ ve PKK’nın el ele Rakka’yı yerlebir etti. İkisi arasında fark yok. DEAŞ’lılar PKK işgalindeki yerlerde rahatça geziyor, PKK’lılar onlara dokunmuyor. PKK hapishanelere kendilerine karşı olanları koyuyor. Hatta Araplardan oluşan bir grup bölge insanı, PKK Rakka’ya gelmesin diye silahlı mücadele vermişti. Bu kişileri PKK hapishaneye attı ve bir daha onlardan haber alınamadı.”

#ABD
#PKK
#Bagoz
#Deyrizor
#Emced el-Sârî
5 yıl önce