|

Obama: Putin çok akıllı değil

ABD Başkanı Obama, Rusya Devlet Başkanı Putin için "çok akıllı değil" dedi. Obama, Putin'in bu yıl, Kırım'ı alarak stratejik bir hata yaptığını belirterek, "Üç-dört ay önce Washington’daki herkes Devlet Başkanı Putin’in bir dahi olduğunu, hepimizi alt ettiğini, zorbalıkla, bir strateji oluşturarak Rusya’nın gücünü arttırdığını düşünüyordu. Ancak şimdi anlaşıldı ki Putin o kadar da akıllı değil" dedi.

11:43 - 31/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 11:52 - 31/12/2014 Çarşamba
Yeni Şafak

ABD Başkanı Barack Obama, kendisine maymun diyen Kuzey Kore lideri Kim’i bırakıp Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile uğraştı. Obama, Rusya’daki ekonomik krizin, Putin’in “dahi” olduğunu düşünenleri yanılttığını savundu. Obama sözlerini şöyle sürdürdü: “Üç-dört ay önce Washington’daki herkes Devlet Başkanı Putin’in bir dahi olduğunu, hepimizi alt ettiğini, zorbalıkla, bir strateji oluşturarak Rusya’nın gücünü arttırdığını düşünüyordu.


Rusya petrole bağımlı

"Ama bugün en azından Rusya’nın dışındaki bazı insanların Putin’in yaptıklarını çok da akıllıca bulmadıklarını düşünüyorum.” ABD Başkanı yaptırımların Rus ekonomisini petrol fiyatlarındaki “kaçınılmaz” istikrarsızlıklar karşısında hassas hale getirdiğini, bunun da “muazzam zorluklar” yarattığını kaydetti. Obama “Rusya karşısındaki en büyük avantajımız dinamik, canlı bir ekonomimiz var. Rusya’nın yok. Petrole bağımlılar. Biz petrole değil, iPad’lere bağımlıyız, filmlere bağımlıyız, gerisini siz sayın” dedi.

#rusya
#abd
#obama
#putin
9 yıl önce