|

Obama'dan Sisi'ye destek mektubu

ABD Başkanı Obama, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye gönderdiği mektupta, iki ülkenin ortak çıkarlarının tehditleri karşısında Mısır ile ilişkileri güçlendirmenin önemli olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
07:15 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 04:18 - 3/08/2015 Pazartesi
AA

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye gönderdiği mektupta, iki ülkenin ortak çıkarlarının tehditleri karşısında Mısır ile ilişkileri güçlendirmenin önemli olduğunu belirtti.



Mısır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Ala Yusuf, yaptığı yazılı açıklamaya göre, ABD Başkanı Barack Obama, Dışişleri Bakanı John Kerry ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdufettah es-Sisi'ye bir mektup göndererek, iki ülkenin ortak çıkarlarının tehditleri karşısında Mısır ile ilişkileri güçlendirmenin önemine vurgu yaptı.



Obama, ülkesinin, Mısır'da ve bölgede istikrar ile başarının gerçekleşmesine katkı sağlamaya hazır olduğunu belirterek, "ABD-Mısır Stratejik Diyaloğu'nun, iki ülke arasında ilişkileri tüm alanlarda derinleştirmesini ve Mısır'ın aradığı kapsamlı kalkınmayı sağlamaya katkı sağlamasını umuyorum" ifadesini kullandı.



Bu arada Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin de ABD Başkanı Obama'nın mektubunu takdirle karşıladığı ve Mısır'ın, iki ülkenin ortak çıkarları doğrultusunda ABD ile olan stratejik ilişkilerini geliştirmeye hırslı olduğunun altını çizdiği kaydedildi.



#Obama
#ABD
#Mısır
#Sisi
9 yıl önce
default-profile-img