|

Ölenlere DNA testi

New York Belediye Başkanı Giuliani, kayıp ailelerinden fırçada kalmış saçları ve benzeri kalıntıları DNA testi için ilgili merkeze vermelerini istedi.

Yeni Şafak
00:00 - 16/09/2001 Pazar
Güncelleme: 15:49 - 25/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Amerika'nın New York ve Washington kentlerine yapılan terörist saldırılarda enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmaları sürerken, hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespit edilmesi için DNA testi yapılacağı bildirildi. New York Belediye Başkanı Rudolph Giuliani, düzenlediği basın toplantısında, kayıp ailelerinden, yakınlarının, evdeki fırçada kalmış saçları ya da traş makinesi üzerindeki sakal kalıntıları gibi DNA örneklerini, bu amaçla oluşturulan merkeze teslim etmelerini istedi. Giuliani, "Bu örnekler zamanı geldiğinde DNA yoluyla kimlik tespitinde kullanılacak" diye konuştu. Belediye Başkanı Giuliani, şu ana kadar enkaz altında çıkarılan ceset sayısının 184 olduğunu, kayıpların sayısının ise 4 bin 717'ye yükseldiğini kaydetti.




İkinci karakutu da bulundu


Bu arada, ABD'de kaçırılan uçaklardan Pennsylvania'da düşen uçağın ikinci kara kutusunun da bulunduğu bildirildi. FBI sözcüsü Linda Vizi, arama ekiplerinin, uçağın ikinci kara kutusunu Türkiye Saatiyle 03.30 civarında 7.5 metre derinlikte bulduğunu söyledi. Kara kutunun, Washington'daki Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu'na gönderildiği belirtildi. FBI sözcüsü Bill Crowley de, kara kutunun iyi durumda göründüğünü kaydetti. Uçağın ilk kara kutusu önceki gün bulunmuştu. Pennsylvania'da düşen, Newark-San Fransisco seferini yapan United Airlines'a ait uçakta bulunan 45 kişi ölmüştü.




Washington Camii'nde ölenler için dua


Washington Camii İmamı Abdullah Huj, binlerce kişinin dinlediği Cuma hutbesinde saldırılarda ölenler için dua etti. Cami imamı Huj, "Saldırıda ölenler için dua ettim, çünkü bu saldırılar birçok masumun hayatını yitirmesine yol açtı. Allah'tan merhametini esirgememesini istedim ve ailelerine sabırlı olmaları çağrısında bulundum" dedi. Müslüman toplumuna karşı meydana gelen olaylarla ilgili olarak, "cahilliğin, kişilerin kötü eylemlerde bulunmalarına neden olduğunu" vurgulayan imam Huj, "Hutbede, İslam dininin amacının barışı sağlamak olduğunu belirttim" diye konuştu. Yaklaşık 20 polis tarafından güvenliğin sağlandığı caminin çevresinde hiçbir olay olmadığı bildirildi.


#New York Belediye Başkanı Giuliani
#DNA
#Terör saldırısı
#ABD
23 yıl önce