|

ABD: Kim Jong-un ölümcül çiçek üretiyor

ABD'de yer alan Harvard Üniversitesi'nde Kuzey Kore lideri Kim jong-un'un çalıştığı kimyasal silahlarla ilgili bir rapor hazırlandı. Rapora göre, Kim, 'ölümcül çiçek ve veba hastalığı' oluşturan kimyasalların peşinde.

Yeni Şafak
13:39 - 23/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 13:44 - 23/10/2017 Pazartesi
Diğer
 Kuzey Kore lideri Kim jong-un
Kuzey Kore lideri Kim jong-un

ABD'de yer alan Harvard Üniversitesi, Kuzey Kore lideri Kim jong-un'un savaşlarda kullanmak üzere şarbon benzeri kimyasal silahlar üzerine çalıştığını iddia etti. Hazırlanan rapora göre Kuzey Kore lideri, ölümcül çiçek ve veba hastalığı üzerine çalışıyor.

Daily Mail'in haberine göre Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan Harvard, Kim Jong-un üzerine bir rapor yayımladı.

Raporda Kuzey Kore liderinin çeşitli kimyasal silahlar üzerine çalıştığı belirtilirken bu silahları olası bir savaşta kullanmak üzere tasarladığı ve bunları stokladığı belirtildi.

  • Güney Kore yönetiminin Kuzey Kore'nin 13 çeşit biyolojik silaha sahip olduğu iddiası da hatırlatılan raporda, hazırlanan 'ölümcül çiçek ve veba hastalığı' oluşturan kimyasalların birkaç şişesinin on binlerce kişinin ölümüne neden olacağı belirtildi.

Kuzey Kore haber ajansı KNCA, geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump'ı 'holigan' ve 'parmaklarıyla nükleer bir düğmeye basmak üzerine olan deli' olarak nitelerken, Güney Kore'yi de ABD'ye yardım eden kukla devlet olarak tanımlamıştı.

#Kim Jong-un
#Kuzey Kore
#Güney Kore
#ABD
7 yıl önce