|

Önce bomba sonra buldozer

Filistinlilere yönelik her türlü zulmü uygulayan İsrail’in Cenin kentine buldozerlerle girip evleri yıkması kimseyi şaşırtmadı. İsrail askerleri baskın sırasında dört kişiyi gözaltına aldı.

Yeni Şafak
04:00 - 2/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 20:00 - 1/09/2015 Salı
Yeni Şafak

İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın Cenin kentine baskın düzenleyerek evlerde yaptığı aramada aynı aileden 4 Filistinlinin gözaltına alındığı, 6 kişinin yaralandığı, bir evin yıkıldığı belirtildi. Cenin Valisi İbrahim Ramadan, yaptığı açıklamada, İsrail askerlerinin kente baskın düzenleyerek el-Hedef mahallesi ve Cenin Kampı'nda bir çok evi kuşatma altına alması sonucu çatışmaların çıktığını söyledi. İsrail askerlerinin, Ebu el-Heyca ailesinden biri yaşlı kadın 4 kişiyi gözaltına aldığını kaydeden Ramadan, askerlerin ailenin evine bir kaç bomba attıktan sonra buldozerlerle yıkmaya başladıklarını aktardı. Görgü tanıkları da İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda İsrail askerlerinin plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullanması sonucu 6 Filistinlinin yaralanarak hastaneye kaldırıldığını ifade etti.



AMBULANSLARA YASAK


İsrail askerlerinin sıkı kontrol altına aldığı ve basın mensupları ile ambulansların girişine izin vermediği Hedef mahallesi ile Cenin Kampı'ndan ara ara şiddetli patlama sesleri duyulduğu belirtildi. İsrail ordusundan operasyonun sonlandırıldığına dair yapılan açıklamada Cenin Mülteci Kampı'nda ikamet eden ismi açıklanmayan Hamas yöneticilerinden birinin evinin yıkıldığı ve Hamas mensuplarının gözaltına alındığı kaydedildi.



Savaş suçlusu için 100 bin imza


İsrail'in geçen yaz Gazze'ye düzenlediği saldırılara dikkati çekmek ve bu ay İngiltere'yi ziyaret etmesi beklenen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun işlediği iddia edilen “savaş suçlarından” dolayı ülkeye geldiğinde gözaltına alınması için başlatılan imza kampanyasına destek verenlerin sayısı 90 bini aştı. Kampanyanın 100 bin kişinin desteği alması halinde, konunun parlamentonun gündemine taşınıp taşınamayacağı tartışılacak.


#Gazze
#İsrail
#Cenin kenti
#İbrahim Ramadan
9 yıl önce
default-profile-img