|

Operasyonda PKK’nın yeri yok

Peşmerge Komutanı Ali Avni PKK’nın Musul’u kurtarma operasyonuna katılmasının mümkün olmadığını belirterek, “PKK, İran'ın amaçları doğrultusunda Sincar'da kalıyor" diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/04/2016 Salı
Güncelleme: 23:44 - 4/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Irak ordusunun Musul'u IŞİD'ten kurtarma operasyonuna PKK'nın da katılacağı iddialarına Kürdistan Demokrat Partisi Başkanlık Konseyi Üyesi ve Peşmerge Komutanı Ali Avni cevap verdi. Avni, "PKK, sosyal medya üzerinde Musul'u kurtarma operasyonuna katılacağını söylüyor ancak böyle bir durum mümkün değil. Onların sahası Şengal (Sincar) veya Musul değil. Daha önce de bunu birçok defa dile getirdik. PKK, İran ve İbadi hükümetinin amaçları doğrultusunda Şengal'de kalıyor, Kürtler için değil” ifadelerini kullandı.



MUSUL'U IRAK ORDUSU KURTARACAK


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi ise, Musul'u kurtarma operasyonuna katılmak isteyen PKK hakkında "Musul, Irak'ın önemli ve büyük bir kentidir. PKK dışarıdan gelen bir güçtür. Geçmişte bazı durumlarda rolleri oldu ancak Musul'u kurtaracak güç Irak ordusu, Peşmerge ve ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleridir" açıklamasını yaptı.



Onayımızla vuruldu






Dışişleri Bakanlığı Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu yerleşkesinin, IŞİD'le Mücadele Uluslararası Koalisyonu üyesi ülkelere ait savaş uçakları tarafından, Türkiye'nin onayı alınarak vurulduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca söz konusu operasyonun hazırlık ve icrasına ilişkin tüm aşamalarda Türkiye'nin görüş ve onayı alındığı vurgulandı. Musul Başkonsolosluğu Haziran 2014'ten beri IŞİD'in kontrolündeydi ve üst düzey IŞİD teröristlerinin ikamet ettiği istihbaratı alınmıştı.


#Peşmerge Komutanı Ali Avni
#pkk
#musul
#Irak Kürt Bölgesel Yönetimi
#Sefin Dizayi
8 yıl önce