|

Orouba Barakat Turgut Özal'la röportaj yapmış

İstanbul'da vahşice öldürülmüş halde bulunan Suriyeli gazeteci Orouba Barakat ve kızı Halla Barakat ile ilgili detaylar ortaya çıkıyor. Esed rejiminin işlediği insanlık suçlarıyla ilgili önemli haberler yaparak ses getiren anne Barakat'ın 1983 yılında Turgut Özal'la röportaj yaptığı da ortaya çıktı.

Yeni Şafak
15:25 - 22/09/2017 Cuma
Güncelleme: 15:58 - 22/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Orouba Barakat, 1983 yılında o dönem Başbakan olan Turgut Özal ile röportaj yapıyor...
Orouba Barakat, 1983 yılında o dönem Başbakan olan Turgut Özal ile röportaj yapıyor...

Dün akşam saatlerinde istanbul Üsküdar'da vahşice bir cinayet işlendi. Suriyeli muhalif ve aynızamanda tanınmış aktivistlerden Orouba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat yaşadıkları evde boğazları kesilmiş olarak bulundu.

60 yaşındaki Suriyeli gazeteci Orouba Barakat ve kendisi gibi gazeteci olan 22 yaşındaki kızı Halla Barakat cinayetinin ilgili Esed rejimi istihbaratı tarafından yapıldığı iddia ediliyor. Halla Barakat, geçtiğimiz yıl sosyal medya hesabından, annesi Orouba Barakat'ın 1983 yılında dönemin başbakanı Turgut Özal ile röportaj yaptığı bir fotoğrafı paylaşmış ve "Annem, Türkiye Başbakanı Turgut Özal'la röportaj yapıyor. Senin gibi olmak için mücadele edeceğim" notunu eklemişti.



#Orouba Barakat
#Suriye
#Halla Barakat
7 yıl önce