|

ÖSO Azez’de PKK’yı vurdu

Azez’i tehdit eden terör örgütü PKK, dün havan toplarıyla saldırıya geçti. Tel Rıfat ile Azez ilçeleri arasındaki Ayn Dakna köyü çevresine gelen teröristlere Özgür Suriye Ordusu karşılık verdi. Çıkan çatışmalarda çok sayıda terörist öldürülürken TSK da obüs ve ÇNRA'larla Azez ve Afrin'deki terör hedeflerini ateş altına aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/07/2017 Salı
Güncelleme: 05:37 - 18/07/2017 Salı
Yeni Şafak
ÖSO Azez’de PKK’yı vurdu
ÖSO Azez’de PKK’yı vurdu

Suriye’nin Türkiye sınırındaki Azez ilçesinin güneyinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ile terör örgütü PKK/PYD arasında çatışmalar başladı. Yerel kaynaklara göre, Halep’in Tel Rıfat ile Azez ilçeleri arasındaki Ayn Dakna köyü çevresinde, öğle saatlerinde ÖSO ve PKK/PYD arasında çatışma çıktı.

HAVANLI SALDIRI

Örgüt, Kel Cibrin köyüne havan toplarıyla saldırdı. Köyde maddi hasar meydana geldi. İki taraftan da kayıpların olduğu çatışmalarda yaralanan muhaliflerden bazıları Türkiye’deki hastanelere kaldırıldı.

Genelkurmay'dan yapılan bilgilendirmede, önceki gün terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin Azez’e düzenlediği saldırıda 1’i çocuk 2 sivilin yaşamını yitirdiği, 4 sivilin de yaralandığı ifade edilmişti. Ayn Dakna köyü, Şubat 2016’dan bu yana terör örgütünün işgalinde bulunuyor.

FIRTINA'LAR DEVREDE

PKK-PYD Afrin sözcüsü Cafer Süleyman Türkiye’ye karşı savaşmaya hazır oldukları tehdidini savurmuştu. PYD Afrin’de batılı uzmanlar tarafından eğitilen ve ABD’nin donattığı 2 bin kişilik özel kuvvet hazırlamıştı. Meydanki Bölgesi’nde eğitilen teröristler, Burseya ve Kala Saman bölgelerine sevk edildi.

Öte yandan terör hedefleri TSK tarafından ateş altına alındı. Kilis'teki obüs ve ÇNRA'lar Azez ve Afrin'deki YPG ile PYD'nin Parsa Dağı'ndaki mevzilerine dün onlarca atış gerçekleştirildi.

#ÖSO
#Azez
#PKK
7 yıl önce