|

ÖSO komutanı: El-Bab'la ilgili bir planımız var

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El-Bab'da insansız hava araçlarıyla yapılan keşif uçuşlarının ardından belirlenen terör hedefleri, Fırtına obüsleriyle etkisiz hale getiriliyor. ÖSO'ya bağlı saha komutanlarından Halid İbrahim, "El Bab'ın ele geçirilmesiyle ilgili bir planımız var. Bu plan işlerse birkaç gün içerisinde El-Bab ilçesi özgürlüğüne kavuşmuş ve terör örgütünden arındırılmış olur" dedi.

Yeni Şafak
13:04 - 18/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:12 - 18/02/2017 Cumartesi
AA
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarıyla yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Bab'ın büyük bir bölümünde kontrol sağlanırken arama tarama faaliyetleri de devam ediyor.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarıyla yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Bab'ın büyük bir bölümünde kontrol sağlanırken arama tarama faaliyetleri de devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurlarıyla yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Bab'ın büyük bir bölümünde kontrol sağlanırken arama tarama faaliyetleri de devam ediyor.



İnsansız hava araçlarıyla yapılan keşif uçuşlarının ardından belirlenen terör hedefleri, Fırtına obüsleriyle etkisiz hale getiriliyor. ÖSO'ya bağlı muhalifler, Bab girişinde kontrollü bir şekilde bekleyişini sürdürüyor.



ÖSO'nun operasyon başlattığı güneybatı ile kuzey kesimlerinde terör örgütü DEAŞ, keskin nişancılarla, bombalı araç ve patlayıcılarla muhaliflerin kentin kenar mahallelerine girişini engellemeye çalışıyor.



ÖSO saha komutanlarından Halid İbrahim, terör örgütü DEAŞ karşısında, Çobanbey beldesinden başlayarak, Bab ilçesinin kuzey, batı ve güneybatı kesimlerinde ilerlediklerini söyledi.



Bab ilçe merkezinin güneybatı kesiminde Zemzem Camisi'ne kadar ilerlediklerini ifade eden İbrahim, "El Bab ilçesinin doğu kesimlerinde ise Kabbasin beldesine kadar ilerleyip beldeyi dört taraftan kuşattık. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında TSK destekli ÖSO birlikleri, El Bab ilçesinin güneybatısından ilerleyerek eski Baas Partisi binasına kadar ulaştı. Bina çevresi ve yakınlarındaki sokaklarda çatışmalar devam ediyor." dedi.



"El Bab'ın ele geçirilmesiyle ilgili bir planımız var"


Bab'ın ele geçirilmesiyle ilgili planları olduğunu söyleyen ancak detay vermeyen İbrahim, "El Bab'ın ele geçirilmesiyle ilgili bir planımız var. İnşallah bu plan işlerse birkaç gün içerisinde El Bab ilçesi özgürlüğüne kavuşmuş ve terör örgütünden arındırılmış olur. El Bab ilçesinin terör örgütü DEAŞ'tan şimdiye kadar alınmamış olmasının en büyük sebebi: Örgütün ev, sokak, caddelere mayın ve patlayıcıları yerleştirmiş olması. İlçede ÖSO'ya bağlı birliklerin olduğu yerlere yoğun bir şekilde bombalı araçlarla saldırması ve keskin nişancılarla hedef alması." ifadelerini kullandı.



ÖSO komutanlarından İbrahim, kendilerini yavaşlatan unsurlardan birinin de terör örgütü DEAŞ'ın "sivilleri canlı kalkan" olarak kullanması olduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:



  • "Örgütün ilçedeki sivilleri canlı kalkan olarak kullanması nedeniyle operasyonlarımız kontrollü bir şekilde ilerliyor. Sivillerin zarar görmemesi için azami derecede önem gösteriyoruz. Terör örgütü DEAŞ, sivilleri canlı kalkan olarak kullandığından dolayı ilçenin kontrolünün sağlanmasında gecikmeler oluyor. Biz en az sivil kayıpla El Bab ilçesini terör örgütünden kurtarmak istiyoruz. Terör örgütü DEAŞ militanları sivillerin yoğun olduğu yerlerde konuşlanıyor."

Fırat Kalkanı Harekatı unsurlarının, ilçe merkezine hızla girmek yerine, teröristlerin direnişini kırmak için Bab'ın çevresini kuşatma yolunu seçtiğini aktaran İbrahim, "Böylelikle sivil kayıpların da önüne geçilmesi amaçlanıyor." diye konuştu.



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ÖSO'nun Türkiye sınırından Suriye içlerine ilerleyişi 35,1 kilometre derinliğe ulaşmış bulunuyor. Harekatın başlatıldığı 24 Ağustos 2016'dan bu yana bin 927 kilometrekarelik alan terör örgütleri DEAŞ ve PYD/PKK'dan temizlendi.




El-Bab'da temizlik sürüyor: 15 terörist öldürüldü Bab'da sokak savaşı








#Özgür Suriye Ordusu
#Türk Silahlı Kuvvetleri
#Fırat Kalkanı Harekatı
7 yıl önce