|

Pakistan'da olağanüstü hal

General Müşerref ve komutanlar stratejik toplantılara başladı. İslamabad havaalanı kapatıldı. Yoğun askeri sevkiyatlar yapılıyor. Halk olası savaşa hazırlanıyor.

Yeni Şafak
00:00 - 15/09/2001 Cumartesi
Güncelleme: 18:30 - 22/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Pakistan'da üst düzey askerler ABD'deki saldırıların ardından durum değerlendirmesi yapmak üzere stratejik bir toplantı düzenledi. Askeri sözcü Saulat Raza tarafından yapılan açıklamada, aynı zamanda Pakistan Genelkurmay Başkanı olan Devlet Başkanı General Perviz Müşerref başkanlığındanki stratejik toplantının dün yerel saatle 09.00'da başladığı, stratejik toplantıda, ABD'de 11 Eylül'de meydana gelen saldırıların ardından durum değerlendirmesi yapılacağı kaydedildi.




Yoğun askeri sevkiyat


Pakistan'ın başkenti İslamabad'ın havalimanı şafaktan önce 2,5 saat kapatıldı. Pakistan Sivil Havacılık İdaresi'nden yapılan açıklamada, havalimanının saat 04:00-06:30 arasında, "askeri teçhizat sevki" için kapatıldığı bildirildi. Pakistan Uluslararası Havayolları'nın (PIA) yetkilisi İslamabad'a iki seferin Karaçi kentine yönlendirildiğini bildirdi. Pakistan Sivil Havacılık İdaresi'nden üst düzey bir yetkili, "Havalimanı'ndaki ani askeri donatı nakli çok yoğun" demekle yetindi.



Pakistan'da başkent İslabamad ve Karaçi gibi kentlerde güvenlik önlemlerinin olağanüstü derecede artrıldığı bildiriliyor. Pakistan'da etkinliği bulunan Amerikan ve İngiliz petrol şirketlerinin de personelini ülkeden çıkarma hazırlığında olduğu belirtiliyor. Pakistan yetkilileri, İslamabad yönetiminin, Bin Ladin'e barınak sağlayan Afganistan'a olası saldırıda işbirliği de dahil taleplerine ilişkin değerlendirme yapmak için ABD'den zaman istediğini belirtiyor. ABD Pakistan'dan Afganistan ile olan sınırını kapatmasını ve hava sahasını kullanma izni istemişti. Üst düzey bir Amerikan yetkili, adının açınlanmaması koşuluyla yaptığı açıklamada, Washington'ın ayrıca, Pakistan'ın bazı gruplara yardımını kesmesini istediğini belirtmişti.



Pakistan, Afganistan sınırını kapatmadığını, ancak sınırı geçmek isteyenler üzerinde etkili kontrol yapıldığını belirtti. İçişleri Bakanı Tasneen Noorani, "Belgelerin kontrol edilmesi politikası daha etkin bir şekilde uygulanıyor" dedi. Bu arada Hindistan ABD'nin Afganistan'a askeri harekat düzenlemesi durumunda, olanaklarını kullanmasına izin vereceğini açıkladı.



#Pakistan
#Olanağanüstü hal
23 yıl önce