|

Pakistanlı terör örgütü lideri öldürüldü

Pakistan'da El-Kaide ile bağlantısı olan terör örgütü Leşker-i Cangvi'nin lideri Malik İshak, çıkan silahlı çatışmada öldürüldü.

Yeni Şafak
10:42 - 29/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:05 - 29/07/2015 Çarşamba
AA
Gündem
Gündem

Pakistan'da terör örgütü Leşker-i Cangvi'nin lideri Malik İshak, ülkenin orta kısmındaki Muzaffargarh bölgesinde öldürüldü.



Muzaffargarh'daki Terörle Mücadele Gücü'nden yapılan açıklamada, "Yasadışı Leşker-i Cangvi örgütü lideri Malik İshak, iki oğlu Osman ve Hak Navaz dahil 16 terörist bu sabah çıkan silahlı çatışmada öldürüldü, 6 polis memuru da yaralandı" denildi.



Alınan bilgiye göre, İshak ve iki oğlu, tutuklu bulundukları cezaevinden silah ve patlayıcı yerlerini keşif için polis gözetiminde Muzaffargarh'daki Shahwala bölgesine götürüldü. Tamamlanan keşfin ardından dönüş yolunda Leşker-i Cangvi üyesi 15 kişilik militan grup, İshak ve iki oğlunu kaçırmak için polisle çatışmaya girdi. Çatışma sırasında kaçmaya çalışan İshak, iki oğlu Osman ve Hak Navaz dahil 16 militan öldürüldü, 6 polis ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.



1990'lı yılların başında Sipah-i Sahabe Pakistan adlı gruptan koparak kurulan ve Pakistan'da silahlı eylemlerde bulunan Leşker-i Cangvi, yüzlerce Şii Müslümanın ölümünden sorumlu tutuluyor.



El-Kaide ile bağlantısı olan grubun lideri Malik İshak, 1997'de tutuklanarak 14 yıl cezaevinde kalmasının ardından 2011 yılında çıkarılmış ev hapsine alınmıştı. Ancak İshak ve iki oğlu bir hafta önce tekrar tutuklanmıştı.



2013 yılının ocak ve şubat aylarında Belucistan eyaletinin başkenti Ketta'da 170'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği Şii Hazaralara yönelik iki ayrı saldırıdan Leşker-i Cangvi sorumlu tutulmuştu.



İshak aynı zamanda, 2009 yılında Lahor kentinde Sri Lanka kriket takımına yapılan ve 7 oyuncunun yaralandığı 8 Pakistanlının hayatını kaybettiği saldırının da planlayıcısı olarak biliniyordu.



#Pakistan
#Leşker-i Cangvi
9 yıl önce