|

Hariri Fransa’ya gidiyor

Lübnan’ın istfa eden başbakanı Saad Hariri ailesi ile birlikte Paris’e gitmek için özel bir uçakla yola çıktı. 'İran ve Hizbullah baskısı ile görevi bırakıyorum' açıklamasını yapan Hariri, istifasını Riyad'da duyurmuş ve soru işaretlerine sebep olmuştu. Hariri, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ı arayarak Lübnan'a önümüzdeki salı döneceğini açıkladı.

Yeni Şafak
10:11 - 18/11/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:23 - 18/11/2017 Cumartesi
IHA
Lübnan'ın istifa eden başbakanı Saad Hariri, görevi bıraktığını Riyad'da açıklamış ve bu sebeple soru işaretlerine sebep olmuştu.
Lübnan'ın istifa eden başbakanı Saad Hariri, görevi bıraktığını Riyad'da açıklamış ve bu sebeple soru işaretlerine sebep olmuştu.

Lübnan’ın istfa eden başbakanı Saad Hariri ailesi ile birlikte Paris’e gitmek için özel bir uçakla yola çıktı.

Hariri’nin Paris’e gitmesinin Lübnan krizinde yeni bir safhaya geçildiği yorumları yapıldı.

Diğer taraftan, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Hariri’nin Suudi Arabistan tarafından kendi isteği dışında tutulduğunu söylemesi üzerine Suudi Arabistan Berlin Temsilcisini geri çağırdı. Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Lübnanlı mevkidaşı ile yaptığı bir basın konferansında Hariri’nin Suudi Arabistan’da kendi isteği dışında tutulduğunu söyledi.

Hariri, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'ı arayarak Lübnan'a önümüzdeki salı döneceğini açıkladı.

  • Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Hariri, eşiyle birlikte Fransa'nın başkenti Paris'e ulaşmasının ardından Avn'ı telefonla arayarak "22 Kasım'daki Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılmak için salı günü ülkeye döneceğini" söyledi.

#Saad Hariri
#Lübnan
#Paris
6 yıl önce