|

Paris'te jandarmaya saldırı girişimi

Fransa'nın başkenti Paris'te Champs Elysees Meydanı'nda bir kişi aracını bilinçli olarak jandarma minibüsünün üzerine sürdü. Saldırıda minibüse çarpan şahıs ölürken araç içerisinde molotofkokteyli, bir tabanca ve bir kalaşnikof tüfek bulunduğunu bildirdi.

Yeni Şafak
17:33 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 19:16 - 19/06/2017 Pazartesi
AA
Paris'te caddeler trafiğe kapatıldı.
Paris'te caddeler trafiğe kapatıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'in ünlü Champs Elysees meydanında akşam saatlerinde kısa süreli terör saldırısı paniği yaşandı.

Champs Elysees meydanında, bir sürücünün, aracıyla bir jandarma minibüsüne çarpmasının ardından güvenlik güçleri alarma geçti.

Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, Paris'in ünlü Champs Elysees Meydanı'nda aracını bilinçli olarak jandarma minibüsüne çarpan şahsın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Colomb, basına yaptığı açıklamada, eylemi saldırı girişimi olarak niteledi. Collomb, "Fransa'da bir kez daha güvenlik güçleri saldırının hedefi oldu." dedi.

Fransız bakan, ölen kişinin aracında bir takım silahlar ve yine otomobili infilak ettirmeyi amaçlayan patlayıcı maddeler bulunduğunu bildirdi.

Basına açıklama yapan polis kaynakları ise araçta, molotofkokteyli, bir tabanca ve bir kalaşnikof tüfek bulunduğunu bildirdi.

2015'te OHAL ilan edilmişti

Paris'te 13 Kasım 2015'te meydana gelen terör saldırılarının ardından ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti.

Geçen 14 Temmuz'da Nice kentinde düzenlenen ve 86 kişinini hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından OHAL uygulamasının yeniden uzatılması kararlaştırılmıştı.

Paris'in Champs Elysees Caddesi'nde Türkiye'nin Kültür ve Tanıtma Müşavirliğinin önünde nisan ayında düzenlenen saldırıda bir polis hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmıştı. Saldırgan olay sırasında öldürülmüştü. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.


#Paris
#Fransa
#Cumhurbaşkanlığı sarayı
7 yıl önce